Καρώ Σημαία

«Ρίχνει» αυλαία στο NASCAR ο Αλμιρόλα, μετά από 15 σερί σεζόν!

«Ρίχνει» αυλαία στο NASCAR ο Αλμιρόλα, μετά από 15 σερί σεζόν!

Ο Άρικ Αλμιρόλα μπαίνει στην 15η σερί χρονιά του στο NASCAR Cup Series, η οποία, όπως ανακοίνωσε, θα είναι και τελευταία!

«Τέλος» σε μία γεμάτη καριέρα αποφάσισε να δώσει ο Άρικ Αλμιρόλα, στο τέλος της φετινής σεζόν. Μετά από 15 χρόνια, δίχως… απουσία, από το NASCAR Cup Series, ο 37χρονος Αμερικανός αποφάσισε να δώσει τον τελευταίο του αγώνα στις 6 Νοεμβρίου του 2022, στο Phoenix Raceway.

Η Smithfield Foods είναι χορηγός του, εδώ και 11 χρόνια, με τα 5 από αυτά να τον βρίσκουν στη Stewart-Haas Racing. Ως βασικός λόγος της απόσυρσής του, αναφέρεται το γεγονός πως θέλει να περάσει περισσότερο χρόνο με την οικογένειά του, ως πατέρας δύο παιδιών.

«Μου αρέσει πραγματικά να οδηγώ αγωνιστικά αυτοκίνητα και είμαι ενθουσιασμένος που θα αγωνιστώ με την καρδιά μου το 2022 για τους Smithfield και Stewart-Haas Racing. Αλλά για να είσαι ο καλύτερος, πρέπει να είσαι εγωιστής. Τα τελευταία 37 χρόνια η ζωή μου περιστρέφεται πάντα γύρω από εμένα και αυτό που έπρεπε να κάνω. Θέλω να είμαι παρών στα παιδιά μου. Θέλω να είμαι ο καλύτερος σύζυγος και πατέρας. Αυτό για μένα σημαίνει περισσότερα από το να είμαι οδηγός αγώνων», ανέφερε ο Αλμιρόλα, όταν κλήθηκε να σχολιάσει την επικείμενη απόσυρσή του.


Υπενθυμίζεται πως ξεκίνησε την καριέρα του στο Κύπελλο, στη Joe Gibbs Racing, εν έτει 2007. Συνέχισε να οδηγεί για τις Dale Earnhardt Inc, Earnhardt Ganassi Racing, Phoenix Racing, Tommy Baldwin Racing και Richard Petty Motorsports, έως το 2018, όταν και υπέγραψε με την SHR.

«Σημαίνει πολλά να μπορώ να φύγω με τους δικούς μου όρους. Ήταν μια υπέροχη εμπειρία. Νιώθω ευλογημένος για όσα έχω ζήσει. Σίγουρα θα ήθελα να έχω κερδίσει περισσότερους αγώνες. Σίγουρα θα ήθελα να έχω πάρει ένα πρωτάθλημα. Η τελευταία μου σεζόν, μου δίνει περισσότερη ώθηση για να προσπαθήσω. Ποιος ξέρει; Ίσως το καταφέρω φέτος!»

Αξίζει να αναφερθεί πως ο Αλμιρόλα έχει τρεις νίκες στο Κύπελλο NASCAR Series, ενώ η καλύτερη πορεία του πρωταθλήματος στην καριέρα του ήρθε το 2018, τερματίζοντας 5ος στη βαθμολογία.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0