Καρώ Σημαία

Formula 1: H Mercedes δεν προχωρά σε έφεση – Ξεκίνησε έρευνα η FIA για το Άμπου Ντάμπι

Formula 1: H Mercedes δεν προχωρά σε έφεση – Ξεκίνησε έρευνα η FIA για το Άμπου Ντάμπι

Ήταν δεδομένο ότι το τελευταίο Grand Prix της σεζόν θα απασχολούσε για καιρό τον κόσμο της Formula 1 και αυτό συμβαίνει. Η Mercedes που είχε εκφράσει την πρόθεσή της να εξετάσει το αν θα καταθέσει έφεση, ενημέρωσε πως δεν προτίθεται να το κάνει αφού η FIA άρχισε έρευνα για τις αποφάσεις που επηρέασαν τη μάχη του τίτλου.

Γράφει ο Κώστας Ψάρρας

Ο τρόπος που κρίθηκε το φετινό πρωτάθλημα προκάλεσε ουκ ολίγες αντιδράσεις από την πλευρά της Mercedes η οποία μετά την ολοκλήρωσή του κατέθεσε δύο ενστάσεις οι οποίες απορρίφθηκαν από τους αγωνοδίκες. Η γερμανική ομάδα εξέτασε την πιθανότητα να προχωρήσει ακόμη περισσότερο την ιστορία και να καταθέσει έφεση, όμως με ανακοίνωσή της ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει να το τραβήξει άλλο. Στην ανακοίνωσή της δίνει συγχαρητήρια στον Μαξ Φερστάπεν και στη Red Bull και καλωσορίζει την έναρξη έρευνας που είχε ανακοινώσει την Τετάρτη το βράδυ η FIA.

Η ουσία είναι ότι το θέμα δεν θα πάει στα άκρα και ο Μαξ Φερστάπεν είναι ο νέος Παγκόσμιος πρωταθλητής. Όσον αφορά στην έρευνα της FIA, αυτή θα δώσει την ευκαιρία σε όλους να εξετάσουν τα συμβάντα με ψύχραιμο μάτι, να ακουστούν οι θέσεις όλων των ομάδων και των πιλότων και έτσι η FIA να δει πώς θα χειριστεί τους αγωνιστικούς κανονισμούς ενόψει των επόμενων χρόνων.

Είναι δεδομένο ότι όλο αυτό που έγινε μπορεί να προσέφερε ένα συγκλονιστικό τελευταίο γύρο στο Άμπου Ντάμπι όμως θα μπορούσε να είχε γίνει με πιο δίκαιο τρόπο. Το γεγονός πώς η FIA δεν θέλει απλά να κρύψει το πρόβλημα κάτω από το χαλί και ανοίγει κουβέντα, δίνει την ελπίδα ότι τα επόμενα χρόνια θα μπορέσουμε να έχουμε πιο ξεκάθαρους κανονισμούς σε ανάλογες περιπτώσεις.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0