Καρώ Σημαία

Formula 1: Έτοιμοι για την πρώτη μεγάλη… μάχη στη Τζέντα ο Φερστάπεν και ο Χάμιλτον (video)

Formula 1: Έτοιμοι για την πρώτη μεγάλη… μάχη στη Τζέντα ο Φερστάπεν και ο Χάμιλτον (video)
Βρισκόμαστε στις τελευταίες δέκα ημέρες της σεζόν και όλος ο κόσμος της Formula 1 έχει στρέψει το βλέμμα του στη Σαουδική Αραβία η οποία φιλοξενεί για πρώτη φορά αγώνα της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Γράφει ο Κώστας Ψάρρας

Η σκηνή στήθηκε τελευταία στιγμή, οι προβολείς άναψαν και το σιρκουί πόλης στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας μας παρουσίασε μία πανέμορφη εικόνα. Οι φωτισμένοι δρόμοι του λιμανιού έφτιαξαν τη διάθεση όλων των πιλότων οι οποίοι εκστασιασμένοι έτρεξαν στις πρώτες δύο περιόδους των ελεύθερων δοκιμών και απόλαυσαν το πιο γρήγορο σιρκουί πόλης στην ιστορία της Formula 1.

 


Και τις δύο… μάχες τις κέρδισε ο Λιούις Χάμιλτον αλλά με τη διαφορά να είναι μικρή από τον Μπότας και τον Φερστάπεν. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Βρετανός δεν έκρυψε την ανησυχία του για το ρυθμό που έχει η Red Bull και με δεδομένο ότι είναι υποχρεωμένος να τερματίσει πάνω από τον αντίπαλό του για να έχει ρεαλιστικές πιθανότητες για τον 8ο τίτλο του, γνωρίζει πώς είναι κομβική η μονομαχία των κατατακτήριων δοκιμών.

 

Tα αποτελέσματα της πρώτης περιόδου

Τα αποτελέσματα της δεύτερης περιόδου


Ο Φερστάπεν έχει μαθηματικές ελπίδες για να εξασφαλίσει τον τίτλο από αυτό το grand prix αλλά για να συμβεί αυτό χρειάζεται να μείνει χαμηλά στην κατάταξη ο Λιούις Χάμιλτον. Το πιθανότερο σενάριο είναι να μείνει ζωντανή η μάχη και για τον τελευταίο αγώνα που θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα στο Άμπου Ντάμπι.

Δείτε πώς εξασφαλίζει και μαθηματικά τον τίτλο ο Φερστάπεν: Formula 1: Το πρώτο «match ball» του Φερστάπεν στη Σαουδική Αραβία

Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία του Σάινθ στις ελεύθερες δοκιμές, την ώρα που ο teammate του είχε ένα τρομακτικό ατύχημα στο τέλος της διαδικασίας από το οποίο, ευτυχώς, βγήκε ανέπαφος.


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0