Καρώ Σημαία

Formula 1: Το πρώτο «match ball» του Φερστάπεν στη Σαουδική Αραβία

Formula 1: Το πρώτο «match ball» του Φερστάπεν στη Σαουδική Αραβία

Ο Λιούις Χάμιλτον μείωσε τη διαφορά του από τον Μαξ Φερστάπεν στους 8 βαθμούς αλλά ο Ολλανδός έχει μία… μικρή ευκαιρία να στεφθεί πρωταθλητής στον προτελευταίο αγώνα της σεζόν.

Γράφει ο Κώστας Ψάρρας

To Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 έχει μπει στην τελική του ευθεία και στο επόμενο 15νθήμερο θα γνωρίζουμε αν ο Λιούις Χάμιλτον θα γράψει ιστορία και θα κατακτήσει τον 8ο τίτλο του ή αν ο Μαξ Φερστάπεν θα φορέσει για πρώτη φορά το… στέμμα.

Ο επόμενος αγώνας αποτελεί την πρώτη ευκαιρία του Ολλανδού να στεφθεί πρωταθλητής. Η αλήθεια είναι ότι οι πιθανότητες για να συμβεί αυτό μοιάζουν μόνο μαθηματικές αφού οι δύο μονομάχοι έχουν μετατρέψει τους περισσότερους αγώνες σε μάχη των δύο. 12 φορές έχουν κάνει το 1-2 και δεν είναι καθόλου απίθανο αυτό να συμβεί και στα δύο τελευταία grand prix.

Ας δούμε τα σενάρια που θα δώσουν τον τίτλο στον Φερστάπεν ο οποίος έχει 8 βαθμούς περισσότερους από τον Χάμιλτον και για να εξασφαλίσει και μαθηματικά τον τίτλο χρειάζεται να έχει διαφορά 26 βαθμών μετά το grand prix της Σαουδικής Αραβίας.

- Νίκη Φερστάπεν με ταχύτερο γύρο και ο Χάμιλτον να τερματίσει 6ος

- Νίκη Φερστάπεν και ο Χάμιλτον να τερματίσει 7ος

- 2η θέση για Φερστάπεν με ταχύτερο γύρο και ο Χάμιλτον να τερματίσει 10ος

- 2η θέση για Φερστάπεν και ο Χάμιλτον εκτός δεκάδας

Για να σκεφτούμε το πόσο δύσκολο είναι να κριθούν όλα στη Τζέντα αρκεί να θυμηθούμε ότι τη φετινή σεζόν ο Χάμιλτον μόλις σε 3 αγώνες (Μονακό, Μπακού, Μόντσα) τερμάτισε κάτω από την 6η θέση. 

Οι δύο τελευταίοι αγώνες της σεζόν:

5 Δεκεμβρίου Σαουδική Αραβία

12 Δεκεμβρίου Άμπου Ντάμπι

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0