Καρώ Σημαία

Formula 1: Οριστικοποιήθηκε το grid του 2022 – Ανακοίνωσε Ζου η Alfa Romeo

Formula 1: Οριστικοποιήθηκε το grid του 2022 – Ανακοίνωσε Ζου η Alfa Romeo
Η τελευταία θέση στο grid του 2022 καλύφθηκε με τον Γκουάνιου Ζου να γίνεται ο πρώτος Κινέζος πιλότος στην ιστορία της Formula 1. Ο Αντόνιο Τζιοβινάτσι μετά από τρεις συνεχόμενες σεζόν στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού θα πρέπει να αναζητήσει σε άλλες μορφές τη συνέχιση της καριέρας του.
Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Κώστας Ψάρρας

Αν και χρειάστηκε να περιμένουμε αρκετά για την οριστικοποίηση του grid του 2022, τελικά έκλεισε και η τελευταία θέση που ήταν σε εκκρεμότητα. Η Alfa Romeo έδωσε στο φαβορί τα… κλειδιά του δεύτερου μονοθεσίου. Ο Γκουάνιου Ζου που την τελευταία τριετία αγωνίζεται στη Formula 2 και φέτος διεκδικεί το πρωτάθλημα, θα γίνει ο πρώτος Κινέζος πιλότος που θα έχει θέση επίσημου οδηγού στη Formula 1.

Ο Ζου θα είναι teammate του Βάλτερι Μπότας και έτσι η Alfa Romeo έγινε η μοναδική ομάδα που το 2022 θα τρέχει με ένα νέο οδηγικό δίδυμο. Ο Τζιοβινάτσι πάλεψε μέχρι την τελευταία στιγμή για να κρατήσει τη θέση αλλά δεν τα κατάφερε. Βασικός λόγος για την αντικατάσταση του Ιταλού είναι το γεγονός ότι από την επόμενη σεζόν η Ferrari δεν θα έχει τη σχέση που είχε μέχρι φέτος με την Alfa Romeo.

Η επιλογή του Κινέζου έγινε για τρεις λόγους. Ο πρώτος είναι το άνοιγμα προς μία τεράστια αγορά που μπορεί να φέρει έσοδα για την Alfa Romeo. Ο δεύτερος και πάλι είναι οικονομικός, αφού ο 22χρονος πιλότος έχει μεγάλους χορηγούς που τον στηρίζουν. Ο τρίτος λόγος είναι τα όσα έδειξε ο Ζου στις ελεύθερες δοκιμές του Αυστριακού Grand Prix όταν δοκιμάστηκε από την Alpine με την οποία δεσμεύεται με συμβόλαιο το οποίο θα ολοκληρωθεί στο τέλος της σεζόν. 


Το grid του 2022

Mercedes

Lewis Hamilton

George Russell

Red Bull

Max Verstappen

Sergio Perez

Ferrari

Charles Leclerc

Carlos Sainz

McLaren

Lando Norris

Daniel Ricciardo

Alpine

Fernando Alonso

Esteban Ocon

AlphaTauri

Pierre Gasly

Yuki Tsunoda

Aston Martin

Sebastian Vettel

Lance Stroll

Williams

Alex Albon

Nicholas Latifi

Alfa Romeo

Valtteri Bottas

Guanyu Zhou

Haas

Nikita Mazepin

Mick Schumacher


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0