Καρώ Σημαία

Formula 1: Νικητής ο Μπότας στο F1 sprint - Από τελευταίος ανέβηκε 5ος ο εντυπωσιακός Χάμιλτον

Formula 1: Νικητής ο Μπότας στο F1 sprint - Από τελευταίος ανέβηκε 5ος ο εντυπωσιακός Χάμιλτον

Η τρίτη φορά με το νέο format μας χάρισε την πιο όμορφη διαδικασία μέχρι τώρα. Ο Βάλτερι Μπότας κέρδισε τη θέση στην εκκίνηση από τον Φερστάπεν και άντεξε μέχρι το τέλος, προσφέροντας 3 πολύτιμους βαθμούς στην ομάδα του.

Γράφει ο Κώστας Ψάρρας

Μετά την ίντριγκα όλης της ημέρας, ήρθε η ώρα για τη δράση και αυτή ήταν πλούσια στο Ιντερλάγκος. Ο Βάλτερι Μπότας αξιοποίησε την επιλογή της Mercedes να του τοποθετήσει τη soft γόμα και από την εκκίνηση πήρε τα ηνία ξεπερνώντας τον Μαξ Φερστάπεν. Ο Ολλανδός που πήγε στα… σίγουρα της medium, δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του F1 sprint να απειλήσει ουσιαστικά και έτσι έμεινε 2ος, ανοίγοντας τη διαφορά στη βαθμολογία των οδηγών στους 21 βαθμούς από τον Χάμιλτον.


Ο Βρετανός ήταν εντυπωσιακός και δεν επηρεάστηκε από τα όσα είχαν προηγηθεί με τον αποκλεισμό του από τις κατατακτήριες της Παρασκευής λόγω της πίσω πτέρυγας. Από την εκκίνηση κέρδισε 4 θέσεις και στη συνέχεια… κατάπιε τους αντιπάλους του μέχρι να φτάσει στη δεκάδα. Τα προσπεράσματα έγιναν δυσκολότερα στη συνέχεια αλλά ο Χάμιλτον πίεσε στο όριο και κατάφερε να ανέβει στην 5η θέση. Αυτό σημαίνει ότι θα εκκινήσει από τη 10η στον αγώνα της Κυριακής αφού έχει και την ποινή λόγω της αλλαγής κινητήρα.

Εξαιρετική εμφάνιση από τον Κάρλος Σάινθ που χρησιμοποίησε και αυτός τη μαλακή γόμα, κερδίζοντας 3 θέσεις στην εκκίνηση. Ο Ισπανός βρέθηκε δεύτερος αλλά λίγο αργότερα έχασε τη θέση από τον Φερστάπεν. Ο πιλότος της Ferrari έδωσε μεγάλη μάχη μέχρι το τέλος με τον Σέρχιο Πέρεζ και κατάφερε να κρατήσει τον ένα βαθμό της 3ης θέσης.

Τα αποτελέσματα του F1 sprint του Σάο Πάολο

Ο αγώνας θα ξεκινήσει την Κυριακή στις 19.00 και θα μεταδοθεί από την Cosmote TV και την EΡT.

www.bnsports.gr 


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0