Καρώ Σημαία

Formula 1: Ιδανικό σενάριο για τη Mercedes στις κατατακτήριες δοκιμές

Formula 1: Ιδανικό σενάριο για τη Mercedes στις κατατακτήριες δοκιμές

Ο Τότο Βολφ σχεδίασε τον τρόπο που θα ήθελε να κυλήσουν τα πράγματα στην Κωνσταντινούπολη και οι πιλότοι του το έκαναν πράξη. Ο Χάμιλτον ήταν ταχύτερος και ο Βάλτερι Μπότας ο poleman αφού ο Βρετανός έχει την ποινή των δέκα θέσεων στο grid.

Γράφει ο Κώστας Ψάρρας

Η βροχή δεν έκανε ποτέ την εμφάνισή της στην Κωνσταντινούπολη παρά την πρόβλεψη που υπήρχε για τις κατατακτήριες δοκιμές και έτσι η Mercedes δεν είχε αντίπαλο. Ο Λιούις Χάμιλτον από την αρχή είχε το πάνω χέρι στη διαδικασία και ολοκλήρωσε τη… δουλειά που είχε να κάνει. Τερμάτισε στην πρώτη θέση και θα εκκινήσει τον αγώνα της Κυριακής από την 11η μετά την αλλαγή κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Ο Βάλτερι Μπότας δεν μπόρεσε να απειλήσει τον teammate του αλλά αυτό ήταν ιδανικό για την ομάδα του. Ο Φινλανδός τερμάτισε 2ος αλλά πήρε την 18η pole position της καριέρας του και θα έχει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του 16ου φετινού αγώνα. Ο Φερστάπεν που θα βρεθεί στο πλάι του στην εκκίνηση θα πρέπει να βρει τρόπο να τον περάσει αν θέλει να πάρει μία πολύ σημαντική νίκη και βασικά να μπορέσει να ξεφύγει από τον Χάμιλτον που θα δοκιμάσει να κάνει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τις προσπεράσεις.

Οι κατατακτήριες δοκιμές δεν εξελίχθηκαν όπως θα ήθελε ο Ρικιάρντο που έμεινε εκτός από το Q1 ενώ αξιοσημείωτη ήταν η παρουσία του Μικ Σουμάχερ ο οποίος για 2η φορά στην καριέρα του βρέθηκε στο Q2.

στόχος του είναι η νίκη αλλά θα έχει μπροστά του τον Βάλτερι Μπότας. Από την 3η θέση θα ξεκινήσει ο Λεκλέρ.

Tα αποτελέσματα των κατατακτήριων δοκιμών

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0