Καρώ Σημαία

Formula 1: Αγώνας από… άλλο πλανήτη στη Ρωσία – Νίκησε ο Χάμιλτον, χαμογελάει ο Φερστάπεν

Formula 1: Αγώνας από… άλλο πλανήτη στη Ρωσία – Νίκησε ο Χάμιλτον, χαμογελάει ο Φερστάπεν

Αν πριν τον αγώνα στο Σότσι έλεγε κάποιος στον Φερστάπεν ότι θα βρίσκεται μόλις δύο βαθμούς πίσω από τον Χάμιλτον στη βαθμολογία του  πρωταθλήματος των οδηγών, θα απαντούσε: ευχαριστώ πολύ πάμε στον επόμενο αγώνα. Στο χαοτικό gp του Σότσι, ο Χάμιλτον πανηγύρισε την 100η νίκη του αλλά ο Ολλανδός πήρε το maximum που μπορούσε, εκκινώντας τελευταίος και τερματίζοντας 2ος.

Γράφει ο Κώστας Ψάρρας

Ο 15ος αγώνας της φετινής σεζόν δύσκολα θα ξεχαστεί αφού μας προσέφερε 53 υπέροχους γύρους, με συνεχόμενα προσπεράσματα και ένα ανατρεπτικό, λόγω βροχής, φινάλε. ΧάμιλτονΦερστάπενΣάινθ ανέβηκαν στο βάθρο, με τον Βρετανό να πανηγυρίζει την 100η νίκη της καριέρας του και να γίνεται ο πρώτος πιλότος στην ιστορία του σπορ που έχει τριψήφιο αριθμό νικών.

Από την αρχή ο αγώνας ήταν συγκλονιστικός. Ο Σάινθ πέρασε τον Νόρις και οδηγούσε τον αγώνα, την ώρα που ο Χάμιλτον από την 4η θέση βρέθηκε στην . Το πρώτο μισό ανήκε στον Φερστάπεν που όχι μόνο ξεμπέρδεψε νωρίς με τον Μπότας αλλά έφτασε να απέχει 3 δευτερόλεπτα από τον μεγάλο του αντίπαλο στη μάχη του τίτλου. 

Όπως αποδείχθηκε, ο Χάμιλτον έκανε διαχείριση ελαστικών για να φτάσει όσο πιο μακριά μπορούσε και να έχει τη σκληρή γόμα στο τελευταίο μέρος του αγώνα. Από τη στιγμή που άλλαξε ελαστικά, ο Βρετανός ήταν εντυπωσιακός. Κέρδισε όλους τους αντιπάλους του και έφτασε πίσω από τον Νόρις που οδηγούσε τον αγώνα μετά το προσπέρασμα που έκανε στον Σάινθ.

Την ίδια ώρα ο Φερστάπεν ταλαιπωρούνταν με τη μέση γόμα και η 7η θέση φαινόταν να είναι το καλύτερο που μπορούσε να κερδίσει. Όλα άλλαξαν λόγω καιρού. Έξι γύρους πριν το τέλος οι πρώτες ψιχάλες έκαναν την εμφάνισή τους και οι ομάδες άρχισαν να ψάχνουν αν πρέπει να τραβήξουν τους πιλότους τους για ενδιάμεσα ελαστικά.

Οι ψιχάλες μετατράπηκαν σε βροχή αλλά Χάμιλτον και Νόρις δεν ήθελαν να μπουν στα Pits αφού πίστευαν ότι θα άντεχαν στους 3 τελευταίους γύρους. Εκεί κρίθηκαν όλα. Η Mercedes ήταν αποφασισμένη να τραβήξει τον Χάμιλτον στα pits παρά τις διαφωνίες του Βρετανού πιλότου. Όπερ και εγένετο. Αντίθετα η McLaren δεν πίεσε τον Νόρις και αυτό αποδείχθηκε καταστροφικό. Η βροχή δυνάμωσε, ο Νόρις έκανε υπερπροσπάθεια να κρατηθεί στην πίστα αλλά χωρίς να μπορεί να κινηθεί σε ανταγωνιστικό ρυθμό και όταν αποφάσισε να μπει ήταν πολύ αργά. 

Ο Φερστάπεν άκουσε την οδηγία της Red Bull, μπήκε γρήγορα στα Pits και αυτό τον έφερε στην ανέλπιστη, αλλά πολύτιμη 2η θέση. Και στη Ferrari αντέδρασαν γρήγορα και γι αυτό ο Σάινθ ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου.


Τα αποτελέσματα στο grand prix του Σότσι

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0