Καρώ Σημαία

Formula 1: H ανατροπή της ανατροπής στο Σότσι με poleman τον εκπληκτικό Λάντο Νόρις

Formula 1: H ανατροπή της ανατροπής στο Σότσι με poleman τον εκπληκτικό Λάντο Νόρις

Ο καιρός έκανε τη χάρη στους πιλότους και αυτοί μας προσέφεραν μία σπουδαία μάχη που κρίθηκε την τελευταία στιγμή. Ο Λάντο Νόρις πανηγύρισε την πρώτη pole position της καριέρας του. Σάινθ και Ράσελ συμπλήρωσαν μια εντελώς απρόσμενη τριάδα.

Γράφει ο Κώστας Ψάρρας

Σε μία πίστα που η Mercedes είχε τον πρώτο λόγο από την Παρασκευή, ο καιρός έμελλε να κρίνει τη μάχη των κατατακτήριων δοκιμών. Με τον Φερστάπεν εκτός μάχης λόγω της ποινής για την αλλαγή του κινητήρα, οι Χάμιλτον, Μπότας έκαναν… περίπατο στις 2 πρώτες περιόδους των κατατακτήριων δοκιμών. Η βροχή που είχε πέσει νωρίτερα υποχρέωνε τους πιλότους να κινούνται με ενδιάμεσα ελαστικά αλλά αυτό άλλαξε στο Q3.

Ο Τζορτζ Ράσελ ήταν ο πρώτος που αποφάσισε να ρισκάρει και αυτό φάνηκε ότι ήταν καθοριστικό. Τον ακολούθησαν όλοι, με τον Χάμιλτον να είναι ο τελευταίος και να χάνει τον έλεγχο στην είσοδο του pit lane. Ο Βρετανός έσπασε την εμπρός πτέρυγα και αυτό τον κράτησε στα pits για περίπου 1 λεπτό. Αυτός ο χρόνος του έλειψε στο τέλος, όπως αποδείχθηκε.

Με την πίστα να στεγνώνει οριακά πριν τελειώσει η διαδικασία, ο Σάινθ έκανε τον ταχύτερο γύρο αλλά δευτερόλεπτα αργότερα ο Νόρις τον πέρασε και πανηγύρισε την παρθενική pole position της καριέρας του. Ο Ράσελ πέρασε και αυτός τον Χάμιλτον ο οποίος στη μοναδική του προσπάθεια με σλικ ελαστικά, έχασε τον έλεγχο και έμεινε τελικά 4ος.


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0