Καρώ Σημαία

Ο Φερστάπεν έστειλε στον… έβδομο ουρανό τους Ολλανδούς

Ο Φερστάπεν έστειλε στον… έβδομο ουρανό τους Ολλανδούς

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Formula 1 οι Ολλανδοί είδαν έναν συμπατριώτη τους να κερδίζει εντός έδρας και αυτός δεν είναι άλλος από τον Μαξ Φερστάπεν που οδηγεί και την κούρσα στο πρωτάθλημα των οδηγών.

Γράφει ο Κώστας Ψάρρας

Από την Παρασκευή (03/09) ο Φερστάπεν ήταν το φαβορί και τελικά κυριάρχησε απόλυτα στο Ζάντφουρτ αφήνοντας 2o τον Χάμιλτον και 3o τον Βάλτερι Μπότας. Ο Πέρεζ βγήκε οδηγός της ημέρας αφού αν και εκκίνησε από το pit lane κατάφερε να βρεθεί 8oς και να προσφέρει 4 βαθμούς στην ομάδα του.

Φερστάπεν vs Χάμιλτον σε όλο τον αγώνα

Από την εκκίνηση μέχρι τον 69ο γύρο οι δυο τους πήγαν χέρι – χέρι. Είχαν ένα δικό τους ρυθμό εντελώς διαφορετικό από όλους τους υπόλοιπους. Ο Φερστάπεν άντεξε σε ό,τι κι αν δοκίμασαν στη Mercedes. Άλλαξαν στρατηγική και πήγαν σε 2 pit stops (έκαναν και 3ο στο τέλος αλλά θα το αναλύσουμε παρακάτω το γιατί) όμως ούτε αυτό αιφνιδίασε τη Red Bull. Στο πρώτο pit stop ο Βρετανός κάλυψε διαφορά 3 δευτερολέπτων αλλά στο 2ο ο Φερστάπεν είχε την απάντηση. Έκανε 2 καταπληκτικούς γύρους και διατήρησε την πρωτοπορία. Ο Χάμιλτον έχοντας τη μέση γόμα προσπάθησε να τον απειλήσει αλλά και εκεί η προσπάθειά του έμεινε στη μέση. Ο τελευταίος γύρος του Ολλανδού έγινε μέσα σε… ποδοσφαιρική αποθέωση.

Ο ταχύτερος γύρος έβαλε… φωτιά στη Mercedes

Ο Βάλτερι Μπότας κλήθηκε στα μισά του αγώνα να παίξει άμυνα στον Φερστάπεν, βασικά να τον καθυστερήσει για να τον φτάσει ο Χάμιλτον. Ο Ολλανδός δεν… καταλάβαινε τίποτα και μόλις ένα γύρο μετά κατάφερε να τον περάσει. Ο Φινλανδός πήγαινε σε στρατηγική μίας αλλαγής ελαστικών όμως για προληπτικούς λόγους η Mercedes τον τράβηξε στα Pits 3 γύρους πριν το τέλος. Του έδωσαν ξεκάθαρη οδηγία να μην κάνει ταχύτερο γύρο αφού αυτόν τον είχε ο Χάμιλτον και θα έπαιρνε τον πολύτιμο βαθμό. Ο Μπότας σήκωσε το πόδι από το γκάζι μόνο στο τέλος του γύρου και αυτό δεν έφτανε για να μην κάνει ταχύτερο γύρο. Ο Χάμιλτον ζήτησε με τη σειρά του να μπει στα Pits και αυτό συνέβη. Φυσικά ο Βρετανός… πέταξε στον τελευταίο του γύρο και πήρε πίσω τον βαθμό.

Εξαιρετικός Αλόνσο, 4ος ο Γκασλί

Ο Πιερ Γκασλί που εκκίνησε 4ος διαχειρίστηκε εξαιρετικά τον αγώνα του και δεν απειλήθηκε ποτέ. Ένα από τα πρόσωπα του αγώνα ήταν ο Φερντάντο Αλόνσο που λίγες ημέρες μετά την ανανέωση του συμβολαίου του έκανε προσπέρασμα στον τελευταίο γύρο στον Σάινθ και τερμάτισε στην έκτη θέση, πίσω από τον Λεκλέρκ.

Τα αποτελέσματα της πρώτης δεκάδας του ολλανδικού Grand Prix

1) Max Verstappen, Red Bull
2) Lewis Hamilton, Mercedes
3) Valtteri Bottas, Mercedes
4) Pierre Gasly, AlphaTauri
5) Charles Leclerc, Ferrari
6) Fernando Alonso, Alpine
7) Carlos Sainz, Ferrari
8) Sergio Perez, Red Bull
9) Esteban Ocon, Alpine
10) Lando Norris, McLaren

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0