Καρώ Σημαία

Mercedes για ρατσιστική επίθεση σε Χάμιλτον: «Δεν έχουν θέση τέτοια άτομα στο άθλημα»

Mercedes για ρατσιστική επίθεση σε Χάμιλτον: «Δεν έχουν θέση τέτοια άτομα στο άθλημα»
Η Μercedes εξέδωσε κοινή επίσημη ανακοίνωση με την Formula 1 και την FIA, μέσω της οποίας καταδικάζουν την ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε ο Λιούις Χάμιλτον στα social media.

Ο Βρετανός ήταν ο νικητής του Grand Prix της Μεγάλης Βρετανίας, προσπερνώντας τον Σαρλ Λεκλέρ δύο γύρους πριν το τέλος. Στον 20 γύρο ο Χάμιλτον είχε επαφή με τον Μαξ Φερστάπεν στην στροφή Κορπς, με τον Ολλανδό να χάνει τον έλεγχο του μονοθεσίου του και να καταλήγει στις μπαριέρες.

Μετά το τέλος του αγώνα, κάποια άτομα «εξαπέλυσαν» ρατσιστική επίθεση στον Βρετανό πιλότο της Mercedes, κατηγορώντας τον για επικίνδυνη οδήγηση. Μέσω επίσημης ανακοίνωσης, η Mercedes στάθηκε στο πλευρό του 36χρονου και ζήτησε τη τιμωρία των δραστών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Κατά την διάρκεια, και μετά, του χθεσινού Grand Prix της Μεγάλης Βρετανίας, ο Λιούις Χάμιλτον δέχθηκε ρατσιστική επίθεση σε πολλές περιπτώσεις στα social media, μετά από το ατύχημα την ώρα του αγώνα.

Η Formula 1, η FIA και η Mercedes – AMG Petronas F1 Team καταδικάζουν αυτή την συμπεριφορά στο έπακρο, αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν θέση στο άθλημα μας και παροτρύνουμε αυτούς που είναι υπεύθυνοι να τιμωρηθούν για τις πράξεις τους.

Η Formula 1, η FIA, οι πιλότοι και οι ομάδες προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα πιο ευρύ άθλημα και τέτοια περιστατικά διαδικτυακής βίας πρέπει να σημειωθούν και να εξαλειφθούν».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0