Καρώ Σημαία

Formula 1: Στην Μεγάλη Βρετανία κουμάντο κάνει ο Χάμιλτον!

Formula 1: Στην Μεγάλη Βρετανία κουμάντο κάνει ο Χάμιλτον!

Επιστροφή στις υψηλές «πτήσεις» για τον Λιούις Χάμιλτον και την Mercedes, με τον Βρετανό πιλότο να παίρνει την pole position στις κατατακτήριες, ενόψει του sprint race του Grand Prix της Μεγάλης Βρετανίας!

Ο Λιούις Χάμιλτον ήταν τελικά αυτός που κατάφερε να πάρει την pole position για τον πρώτο sprint race αγώνα στην ιστορία της Formula 1! Μαξ Φερστάπεν και Red Bull δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν το σερί και στο Σίλβερστοουν, ενώ εξαιρετικός για άλλη μία φορά ήταν ο Τζορτζ Ράσελ με την Williams.

Καμία έκπληξη στο τέλος του Q1

Με την έναρξη του Q1, Χάμιλτον και Φερστάπεν σημείωσαν αμέσως τους καλύτερους χρόνους, με τον Σαρλ Λεκλέρ και την Ferrari να κάνουν την έκπληξη και να ακολουθούν. Καλό ρυθμό είχε και ο Ντάνιελ Ρικιάρντο με την McLaren, όπως και ο Τζορτζ Ράσελ, με τον νεαρό πιλότο της Williams να βάζει με ευκολία το μονοθέσιο της ομάδας στην 15αδα.

1_27.jpg

Μετά το τέλος του Q1, στις τελευταίες θέσεις βρέθηκαν οι Νικίτα Μαζέπιν και Μικ Σουμάχερ της Haas, οι οποίοι θα ξεκινήσουν στο sprint race στην 20η και την 19η θέση. Μπροστά τους θα είναι στην 18η θέση ο Νίκολας Λατίφι της Williams, ο Κίμι Ραϊκόνεν της Alfa Romeo στην 17η θέση και τέλος ο Γιούκι Τσουνόντα της Alpha Tauri στην 16η θέση.

Απίστευτος Ράσελ, στο «νήμα» οι δύο McLaren

Στο Q2 ήταν πάλι ο Φερστάπεν που ήταν ταχύτερος και στα μέσα της διαδικασίας ήταν στην πρώτη θέση, με τον Χάμιλτον να βρίσκεται πίσω του για μόλις 98 εκατοστά του δευτερολέπτου. Λίγο πριν το τέλος, ο Αντόνιο Τζιοβινάτσι της Alfa Romeo βρέθηκε εκτός πίστας, δεχόμενους πίεση από τους Γκασλί, Ράσελ, Αλόνσο και Στρολ. Στο τέλος της διαδικασίας ο Χάμιλτον ήταν πρώτος, με τον Φερστάπεν να ακολουθεί, ωστόσο μεγάλη εντύπωση προκάλεσε ο Ράσελ.

2_42.jpg

Ο νεαρός Βρετανός όχι μόνο μπήκε στο Q3, αλλά κατέλαβε και την 7η θέση! Στην 15η θέση θα βρεθεί το Σάββατο (17/7) ο Λανς Στρολ της Aston Martin, ενώ ο Τζιοβινάτσι θα είναι 14ος. Εκτός Q3 για άλλη μία φορά ο Εστεμπάν Οκόν, καθώς ο Γάλλος πιλότος της Alpine έμεινε 13ος, ενώ στην 12η και 11η θέση αντίστοιχα είναι οι Πιερ Γκασλί της Alpha Tauri και Φερνάντο Αλόνσο της Alpine.

Θρίαμβος για Χάμιλτον μέσα στο «σπίτι» του

Μπαίνοντας στο Q3, Χάμιλτον και Φερστάπεν ήταν πάλι οι ταχύτεροι, με τον Βάλτερι Μπότας της Mercedes να ακολουθεί. Περίπου τρία λεπτά πριν το τέλος της διαδικασίας, ο Βρετανός σημείωσε τον καλύτερο χρόνο, την ώρα που ο Ολλανδός είχε παράπονα για την απόδοση του μονοθεσίου.

Στον τελευταίο του γρήγορο γύρο, ο Χάμιλτον έκανε τον καλύτερο χρόνο στα δύο πρώτα κομμάτια της πίστας, ωστόσο στο τελευταίο sector έχασε λίγο τον έλεγχο του μονοθεσίου του και έτσι έναν καλύτερο γύρο. Τελικά ο Φερστάπεν δεν κατάφερε να πάρει την pole, τερματίζοντας 75 εκατοστά του δευτερολέπτου αργότερος από τον Χάμιλτον.

3_34.jpg

Έτσι ο Βρετανός ανακηρύχθηκε poleman στην πατρίδα του (1:26.134), με τον Φερστάπεν να βρίσκεται στην 2η θέση (1:26.209). Στην δεύτερη σχάρα εκκίνησης θα είναι οι Μπότας (1:26.328) και Λεκλέρ (1:26.828), με τον Μονεγάσκο να κάνει την έκπληξη. Στην 5η θέση (1:26.844) θα εκκινήσει ο Σέρχιο Πέρεζ της Red Bull, με τους Λάντο Νόρις και Ντάνιελ Ρικιάρντο της McLaren να ακολουθούν στην 6η (1:26.897) και 7η θέση (1:26.899).Στην 8η θέση θα είναι ο Ράσελ (1:26.971), στην 9η ο Κάρλος Σάινθ της Ferrari (1:26.007), με τον Σεμπάστιαν Φέτελ της Aston Martin να συμπληρώνει την δεκάδα (1:27.179).

4_26.jpg

Μάριος Αγγελέτος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0