Καρώ Σημαία

Formula 1: Στην pole position χωρίς αντίπαλο ο Φερστάπεν - Δεύτερος ο απίθανος Νόρις!

Formula 1: Στην pole position χωρίς αντίπαλο ο Φερστάπεν - Δεύτερος ο απίθανος Νόρις!

Μία εύκολη pole position πανηγύρισε ο Μαξ Φερστάπεν στην Αυστρία, ενώ ο Λάντο Νόρις της McLaren αναμένεται να εκκινήσει από τον αγώνα στην 2η θέση.

Τρίτη συνεχόμενη pole position για τον Μαξ Φερστάπεν, με τον Ολλανδό πιλότο να είναι σχεδόν 2.5 δέκατα ταχύτερος από τον δεύτερο Νόρις. Μέτριο αποτέλεσμα για τις δύο Mercedes, ενώ με μαεστρική οδήγηση, ο Τζορτζ Ράσελ μπήκε για πρώτη φορά στο Q3 με την Williams.

Έξω οι «συνήθειες ύποπτοι», απογοήτευσε ο Οκόν

Μετά και την εκκίνηση του Q1, οι προπορευόμενοι άνοιξαν γρήγορα την διαφορά, με τον Φερστάπεν να είναι πρώτος, ενώ την έκπληξη έκαναν οι Λάντο Νόρις με McLaren και Φερνάντο Αλόνσο με Alpine στην και θέση. Λίγο πιο πίσω βρέθηκαν και οι δύο Mercedes, ενώ ο Ντάνιελ Ρικιάρντο προσπαθούσε για άλλη μία φορά να βρει ρυθμό με την McLaren.

max.jpg

Μετά το τέλος της διαδικασίας, οι Νικίτα Μαζέπιν και Μικ Σουμάχερ της Haas έμειναν, ως συνήθως, στην 20η και 19η θέση, με τον Νίκολας Λατίφι να είναι 18ος. Προβληματική εμφάνιση για τον Εστέμπαν Οκόν και την Alpine, με τον Γάλλο να μένει 17ος και να «αγνοεί» την παρουσία σε Q2 τους τελευταίους 4 αγώνες. Τέλος στην 16η θέση θα εκκινήσει την Κυριακή ο Κίμι Ραϊκόνεν με την Alfa Romeo.

Χαμός με τον Αλόνσο, «ψυχρολουσία» για τις Ferrari

Στο Q2 το δίδυμο της Red Bull βρέθηκε σύντομα ψηλά, ενώ ακολούθησαν οι Mercedes και ο Νόρις. Στα τελευταία λεπτά οι πιλότοι ετοιμάστηκαν για τις τελευταίες τους προσπάθειες, με τις Ferrari και τον Αλόνσο να παλεύουν μέχρι την τελευταία στιγμή.

Παραλίγο να υπάρξει ατύχημα πριν το τέλος της διαδικασίας, με τον Ισπανό πιλότο να βρίσκεται σε γρήγορο γύρο. Μία στροφή πριν τον τερματισμό είδε ξαφνικά μπροστά του τον Φέτελ, ο οποίος είχε επιβραδύνει και βρισκόταν στην αγωνιστική γραμμή. Ο Αλόνσο χρειάστηκε να επιβραδύνει, με αποτέλεσμα να χαλάσει τον γύρο του και να μείνει εκτός Q3, με τον ίδιο να είναι έξαλλος.

alonso.jpg

Ο Ράσελ έβαλε τα «γυαλιά» στις δύο Ferrari, με τον πιλότο της Williams να μπαίνει για πρώτη φορά στην καριέρα του στο Q3, μάλιστα με την μεσαία γόμα! Στο τέλος και ο Βάλτερι Μπότας της Mercedes εξασφάλισε την θέση του, πετώντας έξω τις δύο Ferrari. Μετά το τέλος του Q2, ο Αντόνιο Τζιοβινάτσι έμεινε στην 15η θέση, ενώ ο Αλόνσο «κόλλησε» στην 14η θέση, παρά τον καλό γύρο που είχε κάνει. Εκτός Q3 για άλλη μία φορά ο Ρικιάρντο, εκκινώντας από την 13η θέση, ενώ οι Σαρλ Λεκλέρ και Κάρλος Σάινθ έμειναν στην 12η και 11η θέση.

Δίχως αντίπαλο ο Φερστάπεν, έχουν δουλειά Χάμιλτον – Μπότας

Μετά την έναρξη του Q3 ο Λιούις Χάμιλτον προσπαθούσε συνεχώς να πλησιάσει τον ρυθμό των Φερστάπεν, Νόρις και Πέρεζ, οι οποίοι ωστόσο ήταν ταχύτεροι. Ο Βρετανός πιλότος δεν κατάφερε να απειλήσει τον Ολλανδό πιλότο, καθώς ακόμα και στον ταχύτερο του γύρο, ήταν πιο αργός σε όλα τα τμήματα της πίστας.

Τελικά ο Φερστάπεν κέρδισε εύκολα την pole position στο Red Bull Ring (1:03.720), με τον Νόρις να ακολουθεί στην 2η θέση (1:03.768) για πρώτη φορά στην καριέρα του. Στην δεύτερη σχάρα εκκίνησης θα είναι ο Σέρχιο Πέρεζ με την Red Bull (1:03.990) και ο Λιούις Χάμιλτον (1:04:014). Στην θέση θα βρεθεί ο Μπότας (1:04.049), ακριβώς πίσω του στην 6η και την το δίδυμο της Alpha Tauri, με τους Πιερ Γκασλί (1:04.107) και Γιούκι Τσουνόντα (1:04.273).

max_ver.jpg

Στην 8η θέση (1:04.570) θα είναι ο Σεμπάστιαν Φέτελ με την Aston Martin, ωστόσο ο Γερμανός βρίσκεται υπό διερεύνηση και μπορεί να δεχθεί τιμωρία για το συμβάν με τον Αλόνσο. Στην θέση (1:04.591) θα είναι ο εντυπωσιακός Ράσελ και την δεκάδα συμπληρώνει ο Λανς Στρολ με την Aston Martin (1:04.618).

stands.jpg

Μάριος Αγγελέτος

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0