Καρώ Σημαία

Formula 1: «Θρύλος» ο Χάμιλτον, έφτασε τις 100 pole position στην Ισπανία

Formula 1: «Θρύλος» ο Χάμιλτον, έφτασε τις 100 pole position στην Ισπανία

Άλλο ένα ρεκόρ για τον Λιούις Χάμιλτον, με τον Βρετανό να πετυχαίνει στη Βαρκελώνη την 100η pole position στην καριέρα του.

Σχετικά Άρθρα

Στις κατατακτήριες δοκιμές της Βαρκελώνης, η διαδικασία άργησε να ξεκινήσει, έπειτα από ζημιά που είχαν υποστεί οι μπαριέρες στην 9η στροφή, μετά από έξοδο σε έναν από τους υποστηρικτικούς αγώνες. Τελικά το Q1 άρχισε με καθυστέρηση, με την θερμοκρασία στην πίστα να αγγίζει τους 40 βαθμούς.

Οι συνήθεις «ύποπτοι» εκτός του Q1

Haas και Williams έδειξαν για άλλη μία φορά τα προβλήματα τους, με τους Νικίτα Μαζέπιν και Νίκολας Λατίφι να βρίσκονται στις δύο τελευταίες θέσεις, ενώ ο Μικ Σουμάχερ ξεπέρασε για 4η συνεχόμενη φορά τον ομόσταβλο του. Απογοήτευση και για τους Κίμι Ραϊκόνεν και Γιούκι Τσουνόντα, με τον Ιάπωνα να έχει καλό ταχύτερο γύρο, ωστόσο έχασε πολύτιμο χρόνο εξαιτίας μία εξόδου από την πίστα.

Σε χαμηλές «πτήσεις» η Aston Martin

Η βρετανική ομάδα δεν κατάφερε ούτε στην Βαρκελώνη να παρουσιάσει καλύτερο πρόσωπο, με τους Σεμπάστιαν Φέτελ και Λανς Στρολ να εκκινούν από την 13η και 11η θέση αντίστοιχα. Θετικός ήταν για άλλη μία φορά ο Τζορτζ Ράσελ με την Williams, με τον Βρετανό να περνά και πάλι στο Q2 και να τερματίζει 15ος, ενώ ο Αντόνιο Τζιοβινάτσι της Alfa Romeo είχε τον 14ο καλύτερο χρόνο. Στην 12η θέση βρέθηκε ο Πιερ Γκασλί, με την Alpha Tauri να έχει δύσκολο έργο στον αυριανό αγώνα.

«Έσπασε» το δίδυμο των Mercedes ο Φερστάπεν

Ο Λιούις Χάμιλτον ήταν αυτός που με χρόνο 1:16.741 πήρε την pole position, με τον Μαξ Φερστάπεν να βρίσκεται 36 χιλιοστά του δευτερολέπτου πίσω του (1:16.777), την ώρα που ο Βάλτερι Μπότας βρέθηκε με τον τρίτο καλύτερο χρόνο (1:16.873). Θετικό το πρόσημο και πάλι για την Ferrari, με τον Σαρλ Λεκλέρκ να είναι 4ος (1:17.510) και τον Εστεμπάν Οκόν να κάνει και πάλι την έκπληξη με την Alpine, καταλαμβάνοντας την 5η θέση (1:17.580).

Στην τρίτη σχάρα εκκίνησης και την 6η θέση θα είναι ο Κάρλος Σάινθ (1:17.620), ενώ ο Ντάνιελ Ρικιάρντο με την McLaren ξεκινά τον αγώνα 7ος (1:17.622). Δύσκολο απόγευμα για τους Σέρχιο Πέρεζ και Λάντο Νόρις, με τον Μεξικανό να χάνει τον έλεγχο του μονοθεσίου και να πέφτει στην 8η θέση (1:17.701), ενώ ο Βρετανός δεν κατάφερε να δώσει συνέχεια στις καλές εμφανίσεις, μένοντας 9ος (1'18.010). Την δεκάδα συμπλήρωσε ο Φερνάντο Αλόνσο, με τον Ισπανό να τερματίζει με χρόνο 1:18.147, σχεδόν 6 δέκατα παραπάνω από τον ομόσταβλο του στην γαλλική ομάδα.

Spanish_Grand_Prix.jpg

Μάριος Αγγελέτος

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0