eSports & Games

Οι Ρούνεϊ και… Μουρίνιο παίρνουν ιδέες από τους σκάουτ του Football Manager!

Οι Ρούνεϊ και… Μουρίνιο παίρνουν ιδέες από τους σκάουτ του Football Manager!

Ο Γουέιν Ρούνεϊ έχει παραμείνει στον χώρο του ποδοσφαίρου και έχει περάσει πλέον στο ρόλο του προπονητή και αποκάλυψε πως χρησιμοποιεί τους σκάουτ του Football Manager για να ανακαλύψει ταλέντα, όπως έκανε και ο… Ζοσέ Μουρίνιο στο παρελθόν.

Το Football Manager είναι ένα από τα πιο γρήγορα εξελισσόμενα παιχνίδια τα τελευταία χρόνια και ο ρεαλισμός που παρέχει στους χρήστες της είναι απαράμιλλος, σε σύγκριση με οποιοδήποτε άλλο ποδοσφαιρικό video game.

Αυτό, είναι κάτι που δεν έχει περάσει απαρατήρητο και από ανθρώπους του χώρου, με αρκετούς αθλητές (π.χ. Ιλκάι Γκιντογκάν, Αντουάν Γκριεζμάν) να διανύουν πολλές ώρες μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή τους, ενώ ο Γουέιν Ρούνεϊ έχει βρει έναν τρόπο να τον αξιοποιήσει και στον… πραγματικό κόσμο.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε πρόσφατα, ανέφερε πως συνεργάζεται με την Sports Interactive, την εταιρεία που φτιάχνει το Football Manager, ώστε να βρίσκει η ομάδα του, η Ντι Σι Γιουνάιτεντ, ταλέντα απ’ όλον τον κόσμο.

«Μεγάλο κομμάτι της αγοράς είναι στη Λατινική Αμερική και έχουμε συμφωνήσει με το Football Manager, ώστε εμείς να τους δίνουμε προβολή και αυτοί να μας δίνουν πρόσβαση στους σκάουτ τους (11 ή 12 απ’ αυτούς). Τους χρησιμοποιούν σε διάφορα μέρη του κόσμου και τους βοηθάνε να δημιουργήσουν το παιχνίδι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρούνεϊ.

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι αυτό δεν είναι κάτι που ο ίδιος εμπνεύστηκε να κάνει και ότι στο παρελθόν ο Ζοσέ Μουρίνιο έχει χρησιμοποιήσει το Football Manager για να κάνει κάτι ανάλογο. «Και ο Μουρίνιο το έχει κάνει αυτό στο παρελθόν».

Έχει αποδειχθεί ένας χρήσιμος τρόπος να αναζητήσει κανείς παίκτες στα… άγνωστα μέρη αυτού του κόσμου και για να το έχει κάνει αυτό προηγουμένως ο «Special One» και τώρα ο Ρούνεϊ, ενδέχεται να γίνει συνήθεια…

Χρήστος Σκούρας

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0