eSports & Games

Το γυναικείο ποδόσφαιρο έχει μπει για τα «καλά» στον κόσμο του gaming και όχι αδίκως

Το γυναικείο ποδόσφαιρο έχει μπει για τα «καλά» στον κόσμο του gaming και όχι αδίκως

Το γυναικείο ποδόσφαιρο μπαίνει όλο και περισσότερο στην ζωή μας. Πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι που αναπτύσσεται έχει κάνει δυνατό «μπάσιμο» και στα games, με το FIFA σαφώς να έχει τον πρώτο λόγο.

Το γυναικείο ποδόσφαιρο εξελίσσεται και έχει συνεχώς ανοδική πορεία. Σε Ευρώπη και Αμερική οι επενδύσεις αυξάνονται συνεχώς στον τομέα αυτό και τα αποτελέσματα έχουν αρχίσει να φαίνονται ήδη.  

Κινήσεις όμως δεν έχουν γίνει μόνο από πλευράς χρημάτων, καθώς ακόμη και στον κόσμο των video games έχουν αρχίσει να γίνονται σημαντικά βήματα προς το καλύτερο.

Η ΕΑ στο πασίγνωστο παιχνίδι της, το FIFA έχει προσθέσει τις Εθνικές ομάδες γυναικών από το μακρινό 2016, ενώ πλέον έχει και αρκετούς συλλόγους. Μπορεί για κάποιους να μην κάνει κάποια εντύπωση όμως στις αθλήτριες όπως αποδεικνύεται έχει τεράστια σημασία.

Το Dazn Football σε συνδυασμό με την EA Sports έχουν ξεκινήσει μία νέα σειρά με σκοπό να μεταφέρουν τις εμπειρίες και γενικότερα την ζωή μία αθλήτριας μέσα από τα δικά της μάτια. Πρώτη συμμετοχή ήταν η ποδοσφαιρίστρια της Τσέλσι, Περνίλε Χάρντερ.

Η 32χρονη Δανή για την δυνατότητα που έχει να επιλέγει τον εαυτό της στο FIFA δήλωσε «Πρώτη φορά που έπαιξα FIFA ήμουν 12 χρονών, καθόμουν όλη μέρα σπίτι και έπαιζα με τα ξαδέλφια μου. Το να έχω την ικανότατα να παίζω το women's Champions League στο FIFA είναι πραγματικά απίστευτο. Είναι υπέροχο που μπορώ πλέον να διαλέξω τον εαυτό μου. Έχω παίξει πολλές φορές με διάφορους ποδοσφαιριστές όπως τους Μέσι και Ρονάλντο, αλλά το μπορώ ν επιλέξω τον εαυτό μου είναι ξεχωριστό».

FIFA 23 - Arsenal vs Chelsea - Women's Football - Gameplay (1080p60fps) -  YouTube

Η ΕΑ έχει πρωτοπορήσει καιρό τώρα και πλέον φαίνεται πως ήταν από νωρίς στον «σωστό δρόμο».   

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0