eSports & Games

Στην κόψη του ξυραφιού η διοργάνωση της Ε3 2023

Στην κόψη του ξυραφιού η διοργάνωση της Ε3 2023

Όλο και περισσότερες εταιρείες δηλώνουν την απουσία τους

Η σκέψη ότι η E3 2023 θα ακυρωθεί μπαίνει καθημερινά στο μυαλό όλων και περισσότερων ανθρώπων που ασχολούνται με τη βιομηχανία του gaming. Η πανδημία του Covid-19, μια εποχή που τα δια ζώσης events είχαν απαγορευτεί από τις κυβερνήσεις όλων των κρατών, οδήγησαν τις εταιρείες να αναζητήσουν νέους τρόπους να πραγματοποιούν ανακοινώσεις για τα προϊόντα τους και να έρχονται κοντά με το κοινό. Η σύγχρονη τεχνολογία αποτέλεσε τη βάση για τις λεγόμενες παρουσιάσεις σε ψηφιακή μορφή, είτε ζωντανά είτε όχι και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έφεραν ακόμα πιο κοντά, με άμεσο τρόπο όλες τις πλευρές.

Γνωρίζαμε εδώ και καιρό ότι το PlayStation, το Xbox και η Nintendo δεν θα έδιναν το "παρών" στην Ε3 2023. Δεν είναι καθόλου τυχαία ονόματα, καθώς πρόκειται για τις τρεις μεγαλύτερες εταιρείες κατασκευής σύγχρονου hardware για video games, με εκατομμύρια θαυμαστές παγκοσμίως. Συν τα άλλα, έχουν τις δικές τους ομάδες ανάπτυξης, που δημιουργούν αποκλειστικούς τίτλους για τις πλατφόρμες τους. Δίχως αυτές, η άλλοτε γιορτή του gaming χαρακτηρίζεται τουλάχιστον ως πτωχή, με το ενδιαφέρον να πέφτει κατακόρυφα.

Αν και ο CEO της είχε δηλώσει πως η μόνη περίπτωση να μην βρεθεί στην Ε3 2023 είναι αν δεν πραγματοποιηθεί, η Ubisoft έκανε αναστροφή και ανακοίνωσε ότι τελικά θα απουσιάζει.

"Η E3 έχει χαρίσει αξέχαστες στιγμές σε ολόκληρο τον κλάδο όλα αυτά τα χρόνια", δήλωσε εκπρόσωπος της γαλλικής εταιρείας στην ιστοσελίδα Video Games Chronicle.

"Ενώ αρχικά σκοπεύαμε να έχουμε επίσημη παρουσία στην E3, πήραμε την απόφαση να κινηθούμε σε διαφορετική κατεύθυνση και θα πραγματοποιήσουμε Ubisoft Forward Live event στις 12 Ιουνίου στο Los Angeles. Ανυπομονούμε να μοιραστούμε περισσότερες λεπτομέρειες με το κοινό μας πολύ σύντομα".

Τη σκυτάλη πήρε η SEGA, με εκπρόσωπό της να δηλώνει στο IGN: "Μετά από προσεκτική επισκόπηση της κατάστασης, αποφασίσαμε να μην συμμετάσχουμε στην E3 2023 ως εκθέτες. Ανυπομονούμε να μοιραστούμε περισσότερες πληροφορίες για ανακοινωθέντα και μη ανακοινωθέντα παιχνίδια στο μέλλον".

Ακολούθησε αντίστοιχη επιβεβαίωση από τη Level Infinite, που ανήκει στην Tencent.

Το βέβαιο είναι ότι οι επόμενες ημέρες θα είναι κρίσιμες για τη φετινή E3.

Νικήτας Καβουκλής

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0