eSports & Games

Ανοίγει ο δρόμος για τη συγχώνευση της Activision Blizzard με τη Microsoft

Ανοίγει ο δρόμος για τη συγχώνευση της Activision Blizzard με τη Microsoft
Ένα μεγάλο εμπόδιο φαίνεται πως ξεπεράστηκε.

Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών του Ηνωμένου Βασιλείου (CMA) ανακοίνωσε ότι δεν πιστεύει πλέον ότι η προτεινόμενη εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft θα μειώσει σημαντικά τον ανταγωνισμό στο χώρο των video games για κονσόλες. Η CMA έχει ενημερώσει την έκθεση με τα προκαταρκτικά της ευρήματα, αφότου έλαβε νέα στοιχεία, που καθησυχάζουν μερικές από τις ανησυχίες της για την προτεινόμενη εξαγορά ύψους $69 δισ.

Ενώ αρχικά η CMA πίστευε ότι η μετατροπή του Call of Duty σε αποκλειστικότητα του Xbox θα μπορούσε να είναι εμπορικά επωφελής για τη Microsoft, αναφέρει πως τα νέα δεδομένα που έχει στη διάθεσή της, δείχνουν ότι αυτή η στρατηγική θα οδηγούσε σε σημαντικές απώλειες, κάτω από κάθε εφικτό σενάριο υλοποίησής της.

 

«Τα προκαταρκτικά ευρήματα είναι ένα καίριο στάδιο της διαδικασίας συγχώνευσης και σχεδιάστηκαν με σκοπό να δώσουν στις εμπλεκόμενες επιχειρήσεις και σε κάθε ενδιαφερόμενο τρίτο μέρος, τη δυνατότητα να απαντήσουν με νέα στοιχεία πριν λάβουμε μια τελική απόφαση», δήλωσε ο Martin Coleman, πρόεδρος της ανεξάρτητης επιτροπής που διενεργεί την έρευνα για λογαριασμό της CMA.

«’Έχοντας εξετάσει τα επιπλέον στοιχεία που υποβλήθηκαν, έχουμε τώρα προσωρινά καταλήξει ότι η συγχώνευση δεν θα οδηγήσει σε σημαντική μείωση του ανταγωνισμού στις υπηρεσίες video games για κονσόλες, γιατί το κόστος για τη Microsoft αν αποκλείσει το Call of Duty από το PlayStation θα υπερέβαινε οποιαδήποτε κέρδη από μια τέτοια επιλογή».

«Η προσωρινή μας θέση ότι η πρόταση εξαγοράς δημιουργεί ανησυχίες στην αγορά του cloud gaming, δεν επηρεάζεται από τη σημερινή ανακοίνωση. Η έρευνά μας παραμένει σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του Απριλίου.»

Προηγουμένως, η CMA είχε εκφράσεις τις ανησυχίες της ότι η προτεινόμενη συγχώνευση θα μείωνε σημαντικά τη δυνατότητα του PlayStation να ανταγωνιστεί η Microsoft, με δεδομένο το ότι η κατασκευάστρια του Xbox θα αποκτήσει την κυριότητα του Call of Duty, σειρά που η Sony χαρακτηρίζει ως αναντικατάστατη.

Η Microsoft και η Activision χαιρέτισαν την ανακοίνωση της CMA.

«Εκτιμούμε την αυστηρή και θετική αξιολόγηση των στοιχείων από τη CMA και χαιρόμαστε για τα νέα προσωρινά της ευρήματα», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της Microsoft στο CNBC.

«Αυτή η συμφωνία θα παρέχει σε περισσότερους παίκτες επιπλέον επιλογές στο πως θα παίξουν το Call of Duty και τα αγαπημένα τους παιχνίδια. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τη CMA για την επίλυση οποιασδήποτε εκκρεμούσας ανησυχίας».

 

Εκπρόσωπος της Activision δήλωσε ότι τα ενημερωμένα προσωρινά ευρήματα «Δείχνουν μια βελτιωμένη κατανόηση της αγοράς των video games για κονσόλες και αποδεικνύουν μια δέσμευση για την υποστήριξη των παικτών και του ανταγωνισμού».

Πρόσθεσε ότι: «Η εκστρατεία της Sony για την προστασία της κυριαρχίας της από τις αποκλειστικότητες ή τη συγχώνευσή μας δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα γεγονότα και ότι η Microsoft έχει ήδη παρουσιάσει αποτελεσματικές και εφαρμόσιμες λύσεις για να καθησυχάσει τις ανησυχίες της CMA. γνωρίζουμε ότι αυτή η συμφωνία θα είναι ωφέλιμη για τον ανταγωνισμό, τις καινοτομίες και τους καταναλωτές στη Μ. Βρετανία».

Νικήτας Καβουκλής

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0