eSports & Games

Κατά 8% μειώθηκαν οι ώρες θέασης στο Twitch τον Φεβρουάριο του 2023

Κατά 8% μειώθηκαν οι ώρες θέασης στο Twitch τον Φεβρουάριο του 2023

H θεαματικότητα του Twitch σημείωσε σημαντική πτώση, της τάξης του 8%, τον Φεβρουάριο και σύμφωνα με το μηνιαία αναφορά State of the Stream που δημοσιεύουν οι ιστοσελίδες StreamElements και Rainmaker.gg, οι χρήστες αφιέρωσαν 1,64 δισ. ώρες από τον προσωπικό τους χρόνο σε παρακολούθηση περιεχομένου. Ένα έτος πριν, το αντίστοιχο νούμερο ήταν 1,9 δισ. ώρες.

Τα παιχνίδια που μονοπώλησαν το ενδιαφέρον των παικτών είναι από εκείνα που χαρακτηρίζονται ως παλιοί γνώριμοι της πλατφόρμας, με τα League of Legends, Grand Theft Auto V και Valorant να καταλαμβάνουν τις τρεις πρώτες θέσεις. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι επιδόσεις του Hogwarts Legacy της Warner Bros. Games, με 50 εκ. ώρες μέσα στην πρώτη εβδομάδα από την ημέρα που τοποθετήθηκε στα ράφια των καταστημάτων.

Η λίστα με τα πλέον δημοφιλή παιχνίδια στο Twitch έχει ως εξής:

- League of Legends - 111 εκ. ώρες

- Grand Theft Auto V - 89 εκ. ώρες

- Valorant - 87 εκ. ώρες

- Hogwarts Legacy - 71 εκ. ώρες

- Counter-Strike: Global Offensive: Warzone - 54 εκ. ώρες

- Apex Legends - 40 εκ. ώρες

- Minecraft - 39 εκ. ώρες

- Dota 2 - 37 εκ. ώρες

- Fortnite - 34 εκ. ώρες

Επιπλέον, StreamElements και Rainmaker.gg στέκονται στον content creator Kai Cenat, που έσπασε το ρεκόρ περισσότερων συνδρομητών στο Twitch μέσα σε έναν μήνα, με 300.000 εγγραφές από την 1η έως και τις 28 Φεβρουαρίου 2023. Ο προηγούμενος μήνας ήταν αφιερωμένος στην ιστορία των μαύρων στις Η.Π.Α. και ολόκληρο το 24ωρο ο Cenat μετέδιδε ζωντανά όλες του τις δραστηριότητες, από το streaming παιχνιδιών, έως τις συζητήσεις, τις συνεντεύξεις με καλεσμένους, ακόμα και τον ύπνο του. Η δραστηριότητά του συγκέντρωσε 43 εκ. ώρες θέασης. Το προηγούμενο ρεκόρ ανήκε στον Ludwig Ahgren, με 283.000 συνδρομητές τον Απρίλιο του 2021.

Μια ακόμα σημαντική είδηση που αφορά του Twitch είναι η τοποθέτηση του Dan Clancy στη θέση του CEO, ο οποίος αντικατέστησε τον Emmett Shear.

«Υπό την ηγεσία του Emmett Shear τα τελευταία 16 χρόνια, το Twitch έχει εξελιχθεί στην κυρίαρχη πλατφόρμα στον χώρο του live streaming στον τομέα του gaming», δήλωσε ο CEO της StreamElements, Gil Hirsch.

«Ενώ το Twitch παραμένει σταθερό και συνεπές στο ραντεβού του με τους υψηλούς αριθμούς τηλεθέασης, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν μπορεί να δημιουργηθεί μια νέα δυναμική ανόδου, με τα ηνία να έχουν πλέον παραδοθεί σε έναν νέο CEO».

Νικήτας Καβουκλής

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0