eSports & Games

Εκπληκτικό το λανσάρισμα του Hogwarts Legacy στις ευρωπαϊκές αγορές

Εκπληκτικό το λανσάρισμα του Hogwarts Legacy στις ευρωπαϊκές αγορές
Το λανσάρισμα του Hogwarts Legacy στην Ευρώπη ήταν εκπληκτικό.

Σύμφωνα με τη GSD, τα έξι χρόνια που η εταιρεία παρακολουθεί την ευρωπαϊκή αγορά των video games, μόνο τα παιχνίδια της σειράς FIFA είχαν καλύτερες επιδόσεις τις πρώτες ημέρες της κυκλοφορίας τους. Σε αντίθεση με τους τίτλους της EA, προς στιγμή τουλάχιστο, αυτός της Warner Bros. Games είναι διαθέσιμος μόνο σε κονσόλες νέας γενιάς και PC, κάτι που αυξάνει το μέγεθος της επιτυχίας του, καθώς οι δυνητικοί αγοραστές του είναι λιγότεροι. Επίσης, αν και βρίσκεται στα ράφια των καταστημάτων μόλις τέσσερις εβδομάδες, το Hogwarts Legacy βρίσκεται ήδη στην πέμπτη θέση των πωλήσεων για το προηγούμενο 12μηνο, πίσω από τα FIFA 23, Call of Duty: Modern Warfare 2, Grand Theft Auto 5 και Elden Ring.

Τα παραπάνω δεν ήταν αρκετά για να συγκρατήσουν την κατά 10% μείωση (από έτος σε έτος) των πωλήσεων video games στη Γηραιά Ήπειρο τον Φεβρουάριο, με 12,9 εκ. αντίτυπα να φτάνουν στα χέρια των παικτών. Σημειώνεται ότι μιας και τα δεδομένα προέρχονται από τη GSD, περιλαμβάνουν στοιχεία από όλες τις μεγάλες αγορές και αφορούν τόσο τις πωλήσεις παιχνιδιών σε φυσική, όσο και σε ψηφιακή μορφή. Ένας βασικός λόγος για των πτώση ήταν οι λιγότερο σημαντικές κυκλοφορίες σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2022, όπου υπήρχαν τα Elden Ring, Horizon: Forbidden West, Dying Light 2 Stay Human και Total War: Warhammer 3. Ακόμα, μειωμένες ήταν οι επιδόσεις παλαιότερων τίτλων που συνήθως αντέχουν στην πάροδο του χρόνου, όπως το GTA 5 (-35%), το Mario Kart 8: Deluxe (-39%) και το Red Dead Redemption 2 (-6%). Πάντως, με αφορμή την προβολή της σειράς του HBO, το The Last of Us Part 2 σημείωσε άνοδο κατά 317% και το The Last of Us Remastered κατά 285%.

Το hardware είναι ένας τομέας που η GSD δεν καλύπτει τις αγορές της Γερμανίας και της Μ. Βρετανίας. Στις υπόλοιπες χώρες, το PlayStation 5 βρέθηκε με άνεση στην πρώτη θέση, με πωλήσεις πενταπλάσιες από έτος σε έτος και διπλάσιες από εκείνες του Nintendo Switch (-28% από έτος σε έτος) τον Φεβρουάριο, με την κονσόλα της Nintendo να περιορίζεται στη δεύτερη θέση. Στην τρίτη θέση τα Xbox Series S και Xbox Series X, με άνοδο 13% σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2022.

Πουλήθηκαν 1,27 εκ. περιφερειακά (-02%) και το δημοφιλέστερο ήταν το DualSense controller του PS5. Τέλος, 1,15 εκ. προπληρωμένες κάρτες έφτασαν στα χέρια των παικτών (-8% από έτος σε έτος).

Το top 10 των video games για τον Φεβρουάριο του 2023 έχει ως εξής:

1. Hogwarts Legacy (Warner Bros)

2. FIFA 23 (EA)

3. Grand Theft Auto 5 (Rockstar)

4. Call of Duty: Modern Warfare 2 (Activision Blizzard)

5. NBA 2K23 (2K Games)

6. Red Dead Redemption 2 (Rockstar)

7. The Last of Us: Part 2 (Sony)

8. God of War Ragnarok (Sony)

9. Atomic Heart (Focus Entertainment)

10. Mario Kart 8: Deluxe (Nintendo)*

*Δεν υπάρχουν στοιχεία για τις ψηφιακές πωλήσεις

Νικήτας Καβουκλής

www.bnsports.gr  

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0