eSports & Games

Μεγάλη άνοδος για τις πωλήσεις του PS5 στην Ευρώπη τον Ιανουάριο

tags :
Μεγάλη άνοδος για τις πωλήσεις του PS5 στην Ευρώπη τον Ιανουάριο

Λόγω αύξησης του αποθέματος

Τον Ιανουάριο πουλήθηκαν στην Ευρώπη 12,1 εκ. αντίγραφα video games, αριθμός που αντιστοιχεί σε πτώση της τάξης του 19% από έτος σε έτος και παράλληλα οι πωλήσεις του PS5 κινήθηκαν σε πολύ υψηλό επίπεδο. Οι πληροφορίες βασίζονται σε δεδομένα της GSD, που καλύπτει μερικές από τις μεγαλύτερες αγορές της ηπείρου. Ο κυριότερος λόγος της πτώσης είναι ότι την ίδια περίοδο το 2022 είχε λανσαριστεί το Pokémon Legends: Arceus και φέτος δεν υπήρχε κάποιο παιχνίδι να συναγωνιστεί τις πωλήσεις τους. Ο μήνας που πέρασε ήταν αρκετά καλός για τα FIFA, Call of Duty, Grand Theft Auto 5 και Red Dead Redemption 2, όμως δεν ισχύει το ίδιο για το Mario Kart 8: Deluxe- που συνήθως βρίσκεται στη δεκάδα των gaming charts- καθώς κατέγραψε πτώση 37%.

Όσον αφορά τις νέες κυκλοφορίες, το remake του Dead Space κατόρθωσε να σκαρφαλώσει στη έκτη θέση, το Forspoken στην 11η, ένα σκαλί πιο κάτω το Fire Emblem Engage και 16ο το One Piece Odyssey της Bandai Namco.

Στον τομέα που σχετίζεται με τις πωλήσεις κονσολών, στα χέρια των καταναλωτών έφτασαν 493.000 συστήματα. Πρόκειται για αύξηση 15,5% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2022. Το ακόμα πιο ενδιαφέρον στοιχείο έχει να κάνει με τις πωλήσεις του PS5, που αυξήθηκαν κατά 202%, δηλαδή τριπλασιάστηκαν από έτος σε έτος. Αυτό οφείλεται στην αύξηση του στοκ της κονσόλας, κάτι για το οποίο είχε ενημερώσει πριν από μερικές εβδομάδες η Sony. Έτσι λοιπόν, το PS5 ήταν η κονσόλα με τις περισσότερες πωλήσεις, μπροστά από το Nintendo Switch (-11% από έτος σε έτος) και από τα Xbox Series X, Xbox Series S (-32%).

Την ίδια περίοδο κατέληξαν στα χέρια των καταναλωτών 1,76 εκ. περιφερειακά, αριθμός μειωμένος σε ποσοστό 2,1% σε σχέση με τον Δεκέμβριο. Πρώτο σε προτιμήσεις το DualSense controller του PS5. Τέλος, πουλήθηκαν 1,37 εκ. προπληρωμένες κάρτες, κατά 4% λιγότερες σε σύγκριση με την ίδια περίοδο 12 μήνες πριν.

Το top-10 των video games στις ευρωπαϊκές αγορές που καλύπτει η GSD έχει ως εξής:

1. FIFA 23 (EA)

2. Grand Theft Auto 5 (Rockstar)

3. Red Dead Redemption 2 (Rockstar)

4. Call of Duty: Modern Warfare 2 (Activision Blizzard)

5. God of War Ragnarok (Sony)

6. Dead Space (EA)

7. Nintendo Switch Sports (Nintendo)*

8. Mario Kart 8: Deluxe (Nintendo)*

9. NBA 2K23 (2K Games)

10. Elden Ring (Bandai Namco)

*Δεν υπάρχουν στοιχεία για τις ψηφιακές πωλήσεις

Νικήτας Καβουκλής

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0