eSports & Games

Η EA σπεύδει να αποκτήσει τα αποκλειστικά δικαιώματα της Premier League για το EA Sports FC

Η EA σπεύδει να αποκτήσει τα αποκλειστικά δικαιώματα της Premier League για το EA Sports FC

Κίνηση ματ.

H Electronic Arts φέρεται να βρίσκεται πολύ κοντά στην υπογραφή μιας νέας συμφωνίας με την Premier League που θα της δώσει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί της ομάδες της στην επερχόμενη σειρά παιχνιδιών EA Sports FC. Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Sky News, οι ομάδες που μετέχουν στην πρώτη κατηγορία του αγγλικού πρωταθλήματος ενημερώθηκαν σχετικά την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023. Το νέο συμβόλαιο θα έχει διάρκεια έξι ετών και όσον αφορά το χρηματικό μέρος, θα είναι ύψους £488 εκ. Το ποσό θα είναι το διπλάσιο σε σύγκριση με αυτό που προβλέπει η υπάρχουσα συμφωνία μεταξύ EA και Premier League, για τη χρήση των ομάδων στη σειρά FIFA. Σε περίπτωση που το deal ολοκληρωθεί, η Electronic Arts θα διατηρήσει τη θέση της ως κορυφαίος χορηγός του αγγλικού πρωταθλήματος και θα έχει το αποκλειστικό δικαίωμα χρήσης στον τομέα των video games.

Σας υπενθυμίζουμε πως ύστερα από 30 χρόνια συνεργασίας, η FIFA και η ΕΑ αποφάσισαν να μην υπογράψουν νέα σύμβαση. Αυτό σημαίνει ότι το FIFA 23 είναι το τελευταίο ποδοσφαιρικό παιχνίδι της δεύτερης που χρησιμοποιεί το όνομα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου. Ο λόγος για τον οποίο οι δυο πλευρές δεν τα βρήκαν είναι καθαρά οικονομικός, καθώς η FIFA ζητούσε $2,5 δισ. για την επόμενη δεκαετία, μόνο και μόνο για τη χρήση του ονόματος αλλά και της διοργάνωσης του Μουντιάλ κάθε τέσσερα χρόνια. 

Η EA έδειξε να μην πτοείται από την παραπάνω εξέλιξη και εκπρόσωπός της είχε δηλώσει τότε ότι, "...Μαζί με τις 300+ συμφωνίες αδειοδότησης στον χώρο του αθλήματος, είμαστε έτοιμοι να φέρουμε τις παγκόσμιες ποδοσφαιρικές εμπειρίες σε νέο επίπεδο, εκ μέρους όλων των fans του ποδοσφαίρου ανά τον κόσμο".

Η τρέχουσα σύμβασή μεταξύ EA και FIFA θα ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2023, με το σφύριγμα της λήξης του τελικού του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Γυναικών που θα διεξαχθεί σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία. Η διοργάνωση θα προστεθεί μέσω update στο FIFA 23, που κυκλοφορεί για PS5, PS4, Xbox Series X, Xbox Series S, Xbox One, Nintendo Switch και PC.

Νικήτας Καβουκλής
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0