eSports & Games

Η αύξηση του στοκ και το God of War Ragnarok έδωσαν ώθηση στις πωλήσεις του PS5

Η αύξηση του στοκ και το God of War Ragnarok έδωσαν ώθηση στις πωλήσεις του PS5

Εξαιρετικό το πρόσφατο οικονομικό τρίμηνο για το PlayStation

H Sony δημοσίευσε την αναφορά πεπραγμένων για το τρίτο τρίμηνο του οικονομικού της έτους που ολοκληρώθηκε στις 31 Δεκεμβρίου 2023, μια περίοδο όπου το God of War Ragnarok ήταν ο στυλοβάτης των πωλήσεων του PlayStation. Ως τώρα έχουν πουληθεί 11 εκ. αντίτυπα του παιχνιδιού σε φυσική και ψηφιακή μορφή και ήταν ο κύριος λόγος που οι πωλήσεις του τμήματος Games & Network Services της ιαπωνικές εταιρείας σημείωσαν αύξηση σε ποσοστό 53% από έτος σε έτος. Επιπλέον, τα λειτουργικά έσοδα του τμήματος ήταν 25%, με τη Sony να τονίζει ότι θα ήταν ακόμα περισσότερα αν δεν υπήρχε το κόστος που σχετίζεται με την εξαγορά της Bungie.

Οι πωλήσεις σε hardware αντιστοιχούν σε $3,4 δισ. με τον αριθμό να είναι αυξημένος κατά 118% από έτος σε έτος και κατά 145% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος οικονομικού έτους. Το τρίμηνο με το οποίο ολοκληρώθηκε το ημερολογιακό έτος πουλήθηκαν 7,1 εκ. PlayStation 5, γεγονός που οφείλεται στην αύξηση της διαθεσιμότητας της κονσόλας. Ακριβώς 12 μήνες πριν είχαν πουληθεί 3,9 εκ. PS5 και 3,3 εκ. την περίοδο 1η Ιουλίου έως 31 Σεπτεμβρίου 2022.
image001_1.png

Οι πωλήσεις παιχνιδιών σε ψηφιακή μορφή σημείωσαν άνοδο 34% από έτος σε έτος και κατά 19% αυξήθηκαν τα έσοδα του τομέα network services rose 19%. Από έτος σε έτος υπήρξε αύξηση κατά 216% των πωλήσεων παιχνιδιών σε φυσική μορφή, με το σχετικό ποσό να αυξάνεται από τα $224 εκ. στα $721 εκ. Οι πωλήσεις τίτλων που προέρχονται από τα studios του PlayStation ανήλθαν σε 20,8 εκ. μονάδες με το σχετικό νούμερο να είναι 11,3 εκ. ένα χρόνο πριν. Όμως οι συνολικές πωλήσεις video games μειώθηκαν από 92,7 εκ. σε 86,5 εκ. τι ίδιες περιόδους. Από την άλλη, τα συνολικά στοιχεία των τριών πρώτων τριμήνων δείχνουν αύξηση των πωλήσεων video games κατά 24% και μείωση των λειτουργικών εσόδων σε ποσοστό 18% από έτος σε έτος.

Στις 22 Φεβρουαρίου πρόκειται να λανσαριστεί το PSVR2, που πιστεύεται πως θα δώσει νέα ώθηση στις πωλήσεις του PlayStation.

Νικήτας Καβουκλής

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0