eSports & Games

Η Nintendo είναι έτοιμη να αυξήσει την παραγωγή του Nintendo Switch

Η Nintendo είναι έτοιμη να αυξήσει την παραγωγή του Nintendo Switch

Μεγαλώνει ο κύκλος ζωής της κονσόλας, με τη Nintendo να είναι έτοιμη να αυξήσει την παραγωγή!

Εκεί που όλοι νόμιζαν ότι έχουμε μπει σε έναν δρόμο που οδηγεί στο τέλος ζωής του Nintendo Switch, η ιαπωνική εταιρεία φέρεται να έχει στα σχέδιά της να αυξήσει την παραγωγή της κονσόλας στο προσεχές οικονομικό έτος. Δημοσίευμα του Bloomberg αναφέρει ότι η Nintendo έχει είδη ειδοποιήσει τους προμηθευτές της και τους συνεργάτες της που έχουν αναλάβει τη συναρμολόγηση της κονσόλας ότι σκοπεύει να παράγει πιο πολλά συστήματα σε σύγκριση με το τρέχον οικονομικό έτος, χωρίς όμως να αποκαλύψει τον ακριβή αριθμό.

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Nintendo μείωσε την πρόβλεψή της για τον αριθμό των κονσολών που θα στείλει στα ράφια των καταστημάτων ως τις 31 Μαρτίου 2023 στα 19 εκ. από τα 21 εκ. Παρόλα αυτά, πηγές που επικαλείται το Bloomberg υποστηρίζουν ότι η εταιρεία βρίσκεται ήδη κοντά στο να πιάσει τον αρχικό στόχο και δεν αποκλείεται να τον ξεπεράσει. Η Nintendo θεωρεί ότι πλέον έχει ξεπεραστεί το πρόβλημα με την προμήθεια ημιαγωγών, που ήταν και ο βασικός λόγος για τη μείωση της πρόβλεψής της. Οι νέοι σχεδιασμοί της εταιρείας ίσως ανατραπούν ξανά σε περίπτωση που μειωθεί η ζήτηση, όμως η εμπειρία έχει δείξει ότι το πρόβλημα του Nintendo Switch δεν ήταν ποτέ αυτό, αλλά ενίοτε η περιορισμένη διαθεσιμότητα.

Οι πωλήσεις κάθε κονσόλας της Nintendo παίρνουν ώθηση κάθε φορά που κυκλοφορεί ένα σημαντικός τίτλος. Κάτι τέτοιο αναμένεται να συμβεί με το The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, που αναμένεται μέσα στον Μάιο, ενώ σίγουρα θα υπάρξουν επιπλέον σημαντικές κυκλοφορίες τους επόμενους μήνες. Ακόμα, το λανσάρισμα του Splatoon 3 τον Σεπτέμβριο του 2022, ήταν ένα ακόμα σημάδι ότι ο κύκλος ζωής του Nintendo Switch δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί σύντομα. Σε αυτό συμβάλουν και οι πωλήσεις σημαντικών παιχνιδιών, όπως το Mario Kart 8 Deluxe, που συνεχίζει να ανανεώνεται με νέο περιεχόμενο, και βρίσκεται συνεχώς στην πρώτη δεκάδα των gaming charts σε όλες τις μεγάλες αγορές.

Σε περίπτωση που ως το τέλος του οικονομικού της έτους η Nintendo πουλήσει 19 εκ. κονσόλες, το Switch θα πλησιάσει τον στόχο των 150 εκ. κάτι που έχουν κατορθώσει μόνο το PlayStation 2 από πλευράς οικιακών συστημάτων και το Nintendo DS που είναι στην κορυφή με 154 εκ.

Νικήτας Καβουκλής

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0