eSports & Games

Τα έσοδα από το Game Pass στηρίζουν οικονομικά το Xbox

Τα έσοδα από το Game Pass στηρίζουν οικονομικά το Xbox

Ισοφαρίζουν την απουσία first party games

Το τμήμα του Xbox δεν ακολούθησε την ανοδική πορεία που είχαν τα έσοδα της Microsoft το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 31 Δεκεμβρίου 2022. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, τα έσοδα από το gaming ήταν μειωμένα σε ποσοστό 13% από έτος σε έτος, κάτι που ισχύει και για το hardware του Xbox, ενώ τα έσοδα από το περιεχόμενο και υπηρεσίες του Xbox σημείωσαν πτώση 12%. Πάντως, η εταιρεία αναφέρει ότι η απώλειες ισοσταθμίστηκαν σε μεγάλο βαθμό από τις εξαιρετικές επιδόσεις του Xbox Game Pass και το νέο ρεκόρ που κατέγραψε ο αριθμός των ενεργών παικτών που υπολογίζεται ότι φτάνει τα 120 εκ.

Τα έσοδα της Microsoft την περίοδο που προαναφέρθηκε ήταν $52,7 δισ. αυξημένα κατά 2% από έτος σε έτος. Το καθαρό της εισόδημα ήταν $16,4 δισ. (-12%( και το λειτουργικό εισόδημα $20,4 δισ. (-8%). Το τμήμα More Personal Computing (περιλαμβάνει το Xbox) είχε έσοδα $14,2 εκ. (-19%). Η πτώση για το τμήμα More Personal Computing αποδίδεται σε μια σειρά από τομείς όπως τα Microsoft Windows, οι συσκευές και το gaming, όμως ήταν κάτι που η εταιρεία περίμενε ότι θα συνέβαινε. Την ίδια περίοδο το 2021 τα έσοδα από περιεχόμενο και υπηρεσίες του Xbox είχαν αυξηθεί κατά 10%, καθώς τότε λανσαρίστηκαν δύο κορυφαίοι τίτλοι, το Halo Infinite και το Forza Horizon 5. Ένα χρόνο μετά, δεν υπήρχε κάτι αντίστοιχο και από περιεχόμενο first party οι παίκτες περιορίστηκαν στο Pentiment. Λιγότερα ήταν τα έσοδα και από πωλήσεις περιεχομένου τρίτων, όμως την παρτίδα έσωσε ως ένα βαθμό το Xbox Game Pass.

Για το τρέχον οικονομικό τρίμηνο που θα ολοκληρωθεί στις 31 Μαρτίου 2023, η Microsoft αναμένει μείωση των εσόδων της από το gaming, σε ποσοστό λίγο κάτω από το 10%. Όσον αφορά το περιεχόμενο και τις υπηρεσίες του Xbox, η πρόβλεψη είναι ότι ναι μεν θα συνεχίσει η καθοδική πορεία, όμως θα περιοριστεί σε ποσοστό κάτω του 5%, κυρίως λόγω του Game Pass.

Τους επόμενους μήνες αναμένεται το λανσάρισμα σημαντικών τίτλων του Xbox και της Bethesda, όπως το Forza Motorsport, το Redfall και το Starfield.

Νικήτας Καβουκλής

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0