eSports & Games

NPD: Call of Duty: Modern Warfare 2 και Nintendo Switch προτίμησαν στις Η.Π.Α. το 2022

NPD: Call of Duty: Modern Warfare 2 και Nintendo Switch προτίμησαν στις Η.Π.Α. το 2022

Μικρή πτώση για τη βιομηχανία εντός του 2022.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει η NPD οι πωλήσεις του κλάδου των video games στις Η.Π.Α. το 2022 ανήλθαν σε $57 δισ. αριθμός που αντιστοιχεί σε μείωση της τάξης του 5% από έτος σε έτος. Το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων προέρχεται από το software, στο οποίο αντιστοιχούν $47,5 δισ. που είναι το 84% του συνόλου της δαπάνης των καταναλωτών. Σε αυτό περιλαμβάνονται οι πωλήσεις παιχνιδιών για κονσόλες και PC σε φυσική και ψηφιακή μορφή, τα DLCs και οι παντός είδους συνδρομητικές υπηρεσίες.

Πιο δημοφιλές παιχνίδι ήταν το Call of Duty: Modern Warfare 2 και ακριβώς πίσω του βρέθηκε το Elden Ring των Bandai Namco και FromSoftware. Στην τρίτη θέση το Madden NFL 23 της Electronic Arts. Από πλευράς αποκλειστικοτήτων για κάθε κονσόλα, το God of War: Ragnarok ήταν αυτό που προτίμησαν οι κάτοχοι PlayStation, τα Pokémon: Scarlet και Pokémon: Violet ήταν στην κορυφή των επιλογών για τους κατόχους Nintendo Switch και το Forza Horizon 5 ήταν αυτό που αγόρασαν οι πιο πολλοί ιδιοκτήτες Xbox.

Στον τομέα του hardware, οι πωλήσεις ανέβηκαν κατά 8% σε σύγκριση με το 2021, φτάνοντας τα $6,57 δισ. Το Nintendo Switch ήταν το σύστημα που πούλησε τις περισσότερες μονάδες, όμως το PlayStation 5 (που έχει αρκετά πιο υψηλή τιμή), ήταν εκείνο με τις καλύτερες εισπράξεις.

Άνοδος σημειώθηκε και στα περιφερειακά, επίσης της τάξης του 8%, με το σύνολο του έτους να είναι $2,5 δισ. Στην πρώτη θέση των σχετικών charts βρέθηκε το Xbox Elite Series 2 Wireless Controller.

Όσον αφορά την περίοδο του Δεκεμβρίου, που είναι αρκετά σημαντική για την αγορά λόγω των εορτών, το Call of Duty: Modern Warfare 2 ήταν το παιχνίδι που συγκέντρωσε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον του κοινού και ακολούθησαν τα Pokémon: Scarlet και Pokémon: Pokémon: Violet. Τρίτο το God of War Ragnarok.

Η συνολική δαπάνη των παικτών αυξήθηκα κατά 2% σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2021, φτάνοντας τα $7,6 δισ. Κορυφαία κονσόλα του μήνα ήταν το PlayStation 5, με το hardware να έχει έσοδα $1,53 δισ. (+16% από έτος σε έτος).

Τέλος, τα δέκα παιχνίδια με τις περισσότερες εισπράξεις στις Η.Π.Α. το 2022 ήταν τα εξής:

1. Call of Duty: Modern Warfare 2

2. Elden Ring

3. Madden NFL 23

4. God of War: Ragnarok

5. LEGO Star Wars: The Skywalker Saga

6. Pokemon: Scarlet/Violet*

7. FIFA 23

8. Pokemon Legends: Arceus*

9. Horizon II: Forbidden West

10. MLB: The Show 22**

*Χωρίς στοιχεία για τις ψηφιακές πωλήσεις

**Χωρίς στοιχεία για τις ψηφιακές πωλήσεις σε Xbox και Nintendo Switch

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0