eSports & Games

FIFA 23 και Nintendo Switch προτίμησαν οι Ευρωπαίοι gamers το 2022

FIFA 23 και Nintendo Switch προτίμησαν οι Ευρωπαίοι gamers το 2022

Ασφαλείς επιλογές

Πτώση σημείωσε η αγορά των παιχνιδιών για κονσόλες και PC το 2022 στην Ευρώπη. Συνολικά, πουλήθηκαν 159 εκ. αντίτυπα video games, κάτι που μεταφράζεται σε πτώση κατά 7,1% σε σύγκριση με το 2021. Οι πληροφορίες προέρχονται από τη GSD. Από τα παραπάνω, τα 76,6 αντίτυπα πουλήθηκαν σε φυσική μορφή και τα 82,5 σε ψηφιακή. Απο πλευράς νέων κυκλοφοριών, οι πωλήσεις ήταν αυξημένες σε ποσοστό 76,6% από έτος σε έτος.

Το FIFA 23 πούλησε 3% περισσότερο από το FIFA 22 και το Call of Duty: Modern Warfare 2 κατά 73% πιο πολύ σε σχέση με το Call of Duty: Vanguard, πάντοτε μιλώντας από χρονιά σε χρονιά. Ακόμα- δίχως να υπάρχουν δεδομένα για τις ψηφιακές πωλήσεις- τα Pokémon Scarlet και Violet πούλησαν κατά 13% περισσότερο συγκριτικά με τα Diamond και Pearl που έγιναν διαθέσιμα το 2021 και κατά 8% περισσότερο από τις προηγούμενες, κύριες προσθήκες της σειράς, τα Pokémon Sword και Shield (2019).

Στη Μ. Βρετανία που είναι η νούμερο ένα αγορά video games στην Ευρώπη, οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 6% από έτος σε έτος, στη Γερμανία η μείωση ήταν 13%, στη Γαλλία 3%, ενώ αύξηση σημειώθηκε σε Ισπανία και Ιταλία, με 1% και 2% αντίστοιχα. Στη Μ. Βρετανία κυριάρχησαν το FIFA, το Call of Duty, το LEGO Star Wars και το Elden Ring. Οι Γάλλοι και οι Γερμανοί από την άλλη έδειξαν την προτίμησή τους σε τίτλους του Nintendo Switch, όπως τα: Pokémon Legends: Arceus, Mario Kart 8: Deluxe, Nintendo Switch Sports και Pokémon Violet/Scarlet.

Με εξαίρεση τη Φινλανδία όπου ήταν πρώτο το Elden Ring, το FIFA 23 είχε την πρωτιά σε όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές.

Στον τομέα του hardware (αν και στο σύνολο δεν περιλαμβάνονται δεδομένα από τις αγορές τις Γερμανίας και της Μ. Βρετανίας), το Nintendo Switch βρέθηκε για μια ακόμα χρονιά εύκολα στην πρώτη θέση, παρά την πτώση κατά 15% από έτος σε έτος. Δεύτερο το PlayStation 5 με πωλήσεις επίσης μειωμένες κατά 35%, και στο τρίτο σκαλοπάτι τα Xbox Series X και Xbox Series S, με άνοδο 4,4% συγκριτικά με το 2021. Συνολικά, πουλήθηκαν 5,3 εκ. κονσόλες για video games, κατά 25% λιγότερες σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

Το περιφερειακό που προτίμησαν οι περισσότεροι ήταν το DualSense controller του PS5, με άνοδο 12% από έτος σε έτος, ενώ ο τομέας είχε πτώση 10%. Τέλος, μείωση παρατηρείται και στις προπληρωμένες κάρτες, με τα 22,4 εκ. προϊόντα που πουλήθηκαν να αντιστοιχούν σε μείωση 8% σε σύγκριση με το 2021.

Παρακάτω, το top-10 των video games στην Ευρώπη για το 2022.

1. FIFA 23 (EA)

2. Call of Duty: Modern Warfare 2 (Activision Blizzard)

3. Elden Ring (Bandai Namco)

4. Grand Theft Auto 5 (Rockstar)

5. FIFA 22 (EA)

6. Pokémon Legends: Arceus (Nintendo)*

7. God of War Ragnarok (Sony)

8. LEGO Star Wars: The Skywalker Saga (Warner Bros)

9. Horizon: Forbidden West (Sony)

10. Gran Turismo 7

*Χωρίς στοιχεία για τις ψηφιακές πωλήσεις

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0