eSports & Games

Εναλλακτικούς τρόπους αφήγησης αναζητά για τα επόμενα video games της η δημιουργός του The Last of Us

Εναλλακτικούς τρόπους αφήγησης αναζητά για τα επόμενα video games της η δημιουργός του The Last of Us

Δεν παίρνει τους παίκτες από το χέρι, αλλά τους… καθοδηγεί!

Η αφήγηση και στα δύο παιχνίδια Last of Us γίνεται κατά βάση με τον παραδοσιακό τρόπο και καθοδηγεί το κοινό βήμα προς βήμα. Ωστόσο, φαίνεται ότι η Naughty Dog φλερτάρει με την ιδέα να είναι λίγο λιγότερο άμεσο στους μελλοντικούς της τίτλους.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Washington Post, ο creative director του The Last of Us, αναφέρθηκε σε τεχνικές μη παραδοσιακή αφήγησης σε video games. Όταν ρωτήθηκε για το πώς πίστευε ότι είχε εξελιχθεί η αφήγηση στα video games, έφερε ως παραδείγματα το Elden Ring και το Inside, δύο τίτλους με αφηγήσεις σαν παζλ που κάνουν τους παίκτες να σκεφτούν για να καταλήξουν στα δικά τους συμπεράσματα. Ο Druckmann είπε ότι βρήκε αυτή την λιγότερο καθοδηγούμενη προσέγγιση ελκυστική.

«Πιο πρόσφατα με ιντριγκάρουν πράγματα όπως το Elden Ring και το Inside που δεν στηρίζονται τόσο στην παραδοσιακή αφήγηση για να εξιστορήσουν το σενάριό τους», είπε ο Druckmann. "Νομίζω ότι μερικά από τα καλύτερα σημεία της αφήγηση στο The Last of Us βρίσκονται στα cinematics, αλλά υπάρχουν και πολλά τοποθετημένα στο gameplay, ενώ κάποιες φορές απαιτείται προσεκτική εξέταση κάθε χώρου για να αποκαλυφθεί η ιστορία που κρύβει. Για μένα, αυτή τη στιγμή, αυτή είναι μια από τις καλύτερες χαρές που έχω: τα παιχνίδια που εμπιστεύονται ότι το κοινό τους θα καταλάβει από μόνο του τις καταστάσεις και δεν το κρατούν από το χέρι. Αυτό είναι που με ενδιαφέρει πραγματικά να εξελίξω".

Αυτό δεν σημαίνει ότι στο υποθετικό The Last of Us Part III η αφήγηση θα ήταν αποκλειστικά περιβαλλοντική και δεν θα υπήρχαν διάλογοι. Ο Druckmann σημείωσε ότι όλα είναι απλώς ένα εργαλείο και άφησε να εννοηθεί ότι υπήρχε ένας τρόπος να ενσωματωθεί αυτή η λιγότερο εμφανής αφήγηση στα μελλοντικά παιχνίδια της Naughty Dog.

«Ποτέ δεν επαναπαυόμαστε στις δάφνες μας και προσπαθούμε να ασχοληθούμε με κάτι νέο, κάτι διαφορετικό που δεν θα αρέσει σε όλους, όμως δεν μας πειράζει. Όσο για τα projects με τα οποία ασχολούμαστε τη στιγμή αυτή, μπορώ να σας πω ότι η ομάδα της Naughty Dog είναι απόλυτα ενθουσιασμένη από αυτά».

Νικήτας Καβουκλής

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0