eSports & Games

Μόνο η Microsoft πίστεψε στο νέο video game του Hideo Kojima

Μόνο η Microsoft πίστεψε στο νέο video game του Hideo Kojima

Όλοι οι άλλοι τον πέρασαν για τρελό

Ο Hideo Kojima δεν ετοιμάζει μόνο το Death Stranding 2. Παράλληλα τρέχει ένα ακόμα project, αυτή τη φορά σε συνεργασία με τη Microsoft, για το οποίο θα χρησιμοποιήσει την τεχνολογία cloud της αμερικανικής εταιρείας. Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο IGN, ο Hideo Kojima αναφέρθηκε στο επερχόμενο video game, λέγοντας πως εκτός από τη Microsoft, όλες οι άλλες εταιρείες νόμιζαν ότι είναι τρελός όταν τους το παρουσίασε.

"Έχω την τάση να βαριέμαι πολύ εύκολα. Ένα μέρος του γιατί μπορώ να δημιουργώ video games εδώ και 30 χρόνια, είναι επειδή η νέα τεχνολογία αντικαθιστά την παλιά εξαιρετικά γρήγορα. Η τεχνολογία που χρησιμοποιείται σήμερα ενδέχεται να μην είναι μπορεί να εφαρμοστεί αύριο και με ενδιαφέρει να βρίσκω τρόπους για να ενσωματώσω τη νέα στις δημιουργίες μου. Η εσφαλμένη επιλογή μπορεί φυσικά να οδηγήσει σε αποτυχία. Από μια έννοια, κάτι σαν ένα διαστημικό πρόγραμμα".

"Το project στο οποίο εργαζόμαστε με τη Microsoft είναι κάτι που έχω στο μυαλό μου εδώ και πέντε ή έξι χρόνια. Το project απαιτούσε υποδομές που δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ στο παρελθόν, γι' αυτό το συζήτησα με πολλές διαφορετικές μεγάλες εταιρείες και έκανα παρουσιάσεις, αλλά πραγματικά φαινόταν να πιστεύουν ότι ήμουν τρελός. Τελικά ήταν η Microsoft αυτή που έδειξε ότι καταλάβαινε τι ήθελα να πω και τώρα εργαζόμαστε μαζί για το project, συμπεριλαμβανομένου του τεχνολογικού υπόβαθρου".

"Είναι ένα εντελώς νέο παιχνίδι, μια εμπειρία που δεν έχει βιώσει κανείς στο παρελθόν", είχε πει πριν μερικές εβδομάδες ο Kojima.

"Περίμενα για μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι να έρθει τελικά η μέρα να το ξεκινήσω. Με την τεχνολογία αιχμής cloud της Microsoft και την αλλαγή της τάσης στη βιομηχανία, μπορώ να θέσω στον εαυτό μου την πρόκληση της υλοποίησης αυτής της νέας ιδέας".

"Μπορεί να πάρει αρκετό καιρό, αλλά ανυπομονώ να ξεκινήσω τη συνεργασία με τα Xbox Game Studios και ελπίζω ότι θα έχω ενδιαφέροντα νέα στο μέλλον".

O Kojima ελπίζει ότι θα μπορέσει να αποκαλύψει τον τίτλο εντός του 2023. Δεν αποκλείεται αυτό να γίνει, όπως συνηθίζει άλλωστε, στο πλαίσιο των The Game Awards.

Νικήτας Καβουκλής

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0