eSports & Games

Πρώτο στις προτιμήσεις των Ευρωπαίων video gamers τον Νοέμβριο, το God of War Ragnarok

Πρώτο στις προτιμήσεις των Ευρωπαίων video gamers τον Νοέμβριο, το God of War Ragnarok
Σάρωσε ο Σπαρτιάτης...

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει η GSD, τον Νοέμβριο πουλήθηκαν 18,1 εκ. αντίτυπα video games στην Ευρώπη. Πρόκειται για πτώση της τάξης του 17% από έτος σε έτος. Τα 7,8 εκ. ήταν ψηφιακές κόπιες και τα 10,4 αγοράστηκαν σε φυσική μορφή. Ένας από τους βασικούς λόγους για τη μεγάλη πτώση σε σύγκριση με ένα έτος πριν είναι πως το Call of Duty: Vanguard λανσαρίστηκε τον Νοέμβριο του 2021, ενώ το Call of Duty: Modern Warfare 2 τον Οκτώβριο που μας πέρασε. Επιπλέον, οι επιδόσεις του FIFA 23 τον προηγούμενο μήνα ήταν υποδεέστερες σε σχέση με εκείνες του FIFA 22 ακριβώς 12 μήνες πριν.

Στην κορυφή των πωλήσεων βρέθηκε το God of War Ragnarok, που είναι διαθέσιμο για PS5 και PS4. To 69% των παικτών προτίμησε την έκδοση για τη νεότερη κονσόλα της Sony και το 31% αυτή για το σύστημα προηγούμενης γενιάς. Πάντως κανείς δεν ξέρει αν η κατάσταση ήταν η ίδια, αν η Nintendo δημοσίευσε στοιχεία για τις πωλήσεις μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος του Nintendo Switch. Δεν αποκλείεται η πρώτη θέση να είχε καταληφθεί είτε από το Pokémon Scarlet, είτε από το Pokémon Violet. Το 56% των παικτών προτίμησε το Violet και το 44% το Scarlet. Επιπλέον, στο σύνολό τους, πούλησαν 17% περισσότερο από τα Pokémon Brilliant Diamond και Shining Pearl του 2021 και 23,5% παραπάνω από τα Pokémon Sword και Shield που λανσαρίστηκαν το 2019.

Την ίδια περίοδο πουλήθηκαν στην Ευρώπη 690.000 κονσόλες για video games, αριθμός μειωμένος κατά 21% από έτος σε έτος. Η πτώση αποδίδεται κατά ένα μεγάλο βαθμό στις λιγότερες πωλήσεις του Nintendo Switch, όμως παρόλα αυτά η υβριδική κονσόλα δεν έχασε την πρωτιά. Μάλιστα είχε τις διπλάσιες πωλήσεις από το PlayStation 5 (+49% από έτος σε έτος). Στην τρίτη θέση περιορίστηκαν τα Xbox Series X και Xbox Series S (+22% από έτος σε έτος).

Σχεδόν 1,8 εκ. περιφερειακά κατέληξαν στα χέρια των καταναλωτών, με τον τομέα να καταγράφει μείωση 11%. Δημοφιλέστερο όλων το DualSense controller του PS5 που είχε 66% περισσότερες πωλήσεις σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2021.

Τέλος, πουλήθηκαν 2 εκ. προπληρωμένες κάρτες (-19% από έτος σε έτος). Οι πολύ καλές πωλήσεις των καρτών για το PlayStation Store, το Steam και το Roblox αντισταθμίστηκαν από τη μείωση αυτών για συστήματα Xbox και Nintendo.

Το top-10 των video game charts στην Ευρώπη τον Νοέμβριο διαμορφώθηκε ως εξής:

1. God of War Ragnarok (Sony)

2. FIFA 23 (EA)

3. Call of Duty: Modern Warfare 2 (Activision Blizzard)

4. Pokémon Violet (Nintendo)*

5. Pokémon Scarlet (Nintendo)*

6. Sonic Frontiers (Sega)

7. Grand Theft Auto 5 (Rockstar)

8. Mario Kart 8: Deluxe (Nintendo)*

9. Red Dead Redemption 2 (Rockstar)

10. Football Manager 2023 (Sega)

*Δεν παρέχονται στοιχεία για τις ψηφιακές πωλήσεις

Νικήτας Καβουκλής
www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0