eSports & Games

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το Football Manager 2022 στην αγορά της Μ. Βρετανίας

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το Football Manager 2022 στην αγορά της Μ. Βρετανίας

 Παρόλο που δεν απευθύνεται σε ευρύ κοινό, το Football Manager διαπρέπει στην αγορά της Μεγάλης Βρετανίας. Και αυτό, κάθε άλλο παρά αναμενόμενο θεωρούνταν.

Το Football Manager 2022 έχει ήδη κατορθώσει να κεντρίσει το ενδιαφέρον μιας μεγάλης ομάδας των video gamers στη Μ. Βρετανία. Το παιχνίδι κυκλοφόρησε τον περασμένο Νοέμβριο και με δεδομένο ότι δεν απευθύνεται σε ευρύ κοινό όπως για παράδειγμα το Call of Duty ή το FIFA, θεωρείται επιτυχία η έκτη θέση που κατέλαβε στα τοπικά video games charts.

Κατά τα άλλα, όπως αναφέρουν τα στοιχεία που δημοσίευσε η GSD, τον Νοέμβριο πουλήθηκαν στη Μ. Βρετανία περισσότερα από 4,3 εκ. αντίτυπα video games, νούμερο που είναι μειωμένο κατά 7,3% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Ένας από τους βασικούς λόγους είναι ότι φέτος, το Call of Duty: Modern Warfare 2 λανσαρίστηκε τον Οκτώβριο, ενώ το 2021 το Call of Duty: Vanguard είχε τοποθετηθεί στα ράφια των καταστημάτων τον Νοέμβριο.

Παρόλα αυτά, το Modern Warfare 2 βρέθηκε στην κορυφή των charts τον μήνα που προηγήθηκε. Στη δεύτερη θέση βλέπουμε το God of War Ragnarok της Sony, που είναι διαθέσιμο για το PS5 και το PS4. Οι πωλήσεις του τις πρώτες τρεις εβδομάδες από το λανσάρισμά του είναι κατά 44% περισσότερες από αυτές του God of War (2018). Ένα σκαλί πιο κάτω το FIFA 23 και τις δύο επόμενες θέσεις καταλαμβάνουν τα Pokémon Scarlet και Pokémon Violet. Αν οι πωλήσεις των δύο τελευταίων μετρούσαν συνδυαστικά, μαζί και με το λεγόμενο double pack, τότε θα είχαν την τρίτη θέση στα charts. Η λογική λέει ότι η κατάταξή τους θα ήταν ακόμα καλύτερη, αν η Nintendo έδινε στοιχεία και για τις πωλήσεις των τίτλων της σε ψηφιακή μορφή.

Τα 1,82 αντίτυπα από το σύνολο πουλήθηκαν σε ψηφιακή μορφή, πτώση κατά 10% από έτος σε έτος. Τα υπόλοιπα 2,5 ήταν κόπιες που διακινήθηκαν μέσω των καταστημάτων λιανικής, αριθμός μικρότερος σε ποσοστό 4% συγκριτικά με το 2021.

Την ίδια περίοδο πουλήθηκαν σχεδόν 372.000 περισσότερες κατά 113% από μήνα σε μήνα, παρόλα αυτά λιγότερες από έτος σε έτος. Έπειτα από ένα διάστημα στην τρίτη θέση, το Nintendo Switch επανήλθε στην κορυφή, με άλμα 175% από μήνα σε μήνα. Το 8% του συνόλου προέρχεται από το μοντέλο που κυκλοφόρησε με artwork από τα Pokémon Scarlet και Pokémon Violet game. Από κοντά τα Xbox Series S και Xbox Series Χ, με άνοδο της τάξης του 105%. Σε αυτό βοήθησε η μεγάλη έκπτωση, γύρω στο 25%, στην τιμή του Xbox Series S την περίοδο της Black Friday. To PS5 περιορίστηκε στην τρίτη θέση, παρά την άνοδο του στοκ και την κυκλοφορία του God of War Ragnarok, παράγοντες που είχαν μεγάλη συμβολή στην αύξηση των πωλήσεων της κονσόλας κατά 71% από μήνα σε μήνα.

Στον τομέα των περιφερειακών, στις εννέα πρώτες θέσεις συναντάμε χειριστήρια, είτε για το PS5, είτε για τα Xbox Series X|S. Πάνω από 1,29 εκ. περιφερειακά κατέληξαν στα χέρια των καταναλωτών, 93% πιο πολλά σε σχέση με τον περασμένο μήνα και 9,3% περισσότερα από έτος σε έτος.

Το top-10 των video games για τον μήνα Νοέμβριο στη Μ. Βρετανία διαμορφώνεται ως εξής.

1. Call of Duty: Modern Warfare 2 (Activision Blizzard)

2. God of War Ragnarok (Sony)

3. FIFA 23 (EA)

4. Pokémon Violet* (Nintendo)

5. Pokémon Scarlet* (Nintendo)

6. Football Manager 2023 (Sega)

7. Sonic Frontiers (Sega)

8. Mario Kart 8: Deluxe (Nintendo)*

9. Grand Theft Auto 5 (Rockstar)

10. LEGO Star Wars: The Skywalker Saga (Warner Bros)

*Δίχως στοιχεία για τις πωλήσεις μέσω του eShop της Nintendo

Νικήτας Καβουκλής

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0