eSports & Games

Αύξηση κερδών για τη CD Projekt με οδηγό το Cyberpunk: Edgerunners anime

Αύξηση κερδών για τη CD Projekt με οδηγό το Cyberpunk: Edgerunners anime

Μια σειρά σπρώχνει το κοινό στο gaming.

Ποιος θα το πίστευε ότι το λανσάρισμα της τηλεοπτικής σειράς Cyberpunk: Edgerunners που προβάλλεται στο Netflix, θα μπορούσε να δώσε μεγάλη ώθηση στα έσοδα της CD Projekt Red το τρίτο τρίμηνο του οικονομικού της έτους. Η εταιρεία δημοσίευσε τα οικονομικά πεπραγμένα της για την περίοδο 1η Ιουλίου έως 30 Σεπτεμβρίου 2022 και τα κυριότερα σημεία της έκθεσης έχουν ως εξής:

Τα έσοδα της CD Projekt Group ήταν $54 εκ. νούμερο αυξημένο κατά 70% από έτος σε έτος. Ο τομέας της CD Projekt Red είχε έσοδα $45 εκ. δηλαδή κατά 96% περισσότερα συγκριτικά με την ίδια περίοδο το 2021. Από την άλλη, το ηλεκτρονικό κατάστημα και πλατφόρμα GOG είχε έσοδα $10 εκ. κατά 11% περισσότερα από την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Τεράστιο άλμα σημείωσαν τα καθαρά έσοδα, που ήταν 22 εκ. δηλαδή κατά 504% πιο πολλά από έτος σε έτος.

Με την κυκλοφορία του Cyberpunk: Edgerunners στις αρχές Σεπτεμβρίου, η CD Projekt Group επέκτεινε τα μέσα διασκέδασης που καλύπτει το franchise του Cyberpunk. Το anime-spin off του Netflix αποτελεί μια παραγωγή της CD Projekt και του ιαπωνικού animation studio Trigger, είναι αυτό που έκανε το Cyberpunk πιο γνωστό σε ευρύτερο κοινό και "εξ' αιτίας" του, πολλοί θέλησαν να δοκιμάσουν το παιχνίδι.

"Στο τέλος Σεπτεμβρίου ανακοινώσαμε με μεγάλη χαρά ότι το Cyberpunk 2077 είχε ξεπεράσει τους 20 εκ. παίκτες. Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένη με το μομέντουμ που δημιούργησε η επέκταση του franchise μας", δήλωσε ο CEO της CD Projekt Adam Kicinski. Τον Σεπτέμβριο, το Cyberpunk 2077 είχε κατά μέσο όρο περισσότερους από 1 εκ. ενεργούς παίκτες, νέους αλλά και όσους επέστρεψαν μετά την κυκλοφορία της αναβάθμισης για κονσόλες νέας γενιάς. Τότε, ο αντιπρόεδρος της CD Projekt Red, Michał Nowakowski είχε πει ότι το studio είναι αποφασισμένο να αναπτύξει ακόμα περισσότερο το IP του Cyberpunk.

Μεταξύ όσων ετοιμάζονται για το μέλλον, υπάρχει το Phantom Liberty για το Cyberpunk 2077, που θα κυκλοφορήσει εντός του 2023, για PS5, Xbox Series X, Xbox Series S και PC.

Ακόμα, στις 14 Δεκεμβρίου έχει προγραμματιστεί να γίνει διαθέσιμη η αναβάθμιση του The Witcher 3: Wild Hunt Complete Edition για PC και κονσόλες νέας γενιάς, που θα περιλαμβάνει και περιεχόμενο εμπνευσμένο από τη σειρά The Witcher του Netflix.

Νικήτας Καβουκλής

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0