eSports & Games

Έπιασαν τα Pokémon και άφησαν το FIFA 23 οι Βρετανοί

tags :
Έπιασαν τα Pokémon και άφησαν το FIFA 23 οι Βρετανοί

Εκπληκτικό ξεκίνημα για τα Pokémon Scarlet και Pokémon Violet

Το λανσάρισμα των Pokémon Scarlet και Pokémon Violet στη Μ. Βρετανία ήταν εκπληκτικό και μάλιστα το καλύτερο για παιχνίδια που κυκλοφόρησαν το 2022, έχοντας πωλήσεις κατά 4% περισσότερες από το FIFA 23 την αντίστοιχη περίοδο που έγινε διαθέσιμο. Επιπλέον, από πλευράς φυσικών αντιτύπων που πουλήθηκαν έρχονται στη δεύτερη θέση όλων των εποχών για τη δημοφιλή σειρά, πίσω από τα Pokémon Sun και Pokémon Moon του Nintendo 3DS. Σημειώνεται ότι τα Sun και Moon έκαναν την εμφάνισή τους σε μια περίοδο που το ενδιαφέρον της τη σειρά είχε εκτοξευτεί και μιλάμε για το 2016 που είχε λανσαριστεί για φορητές συσκευές το Pokémon Go. Πάντως, κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας τους στην αγορά, τα Pokémon Scarlet και Pokémon Violet που πωλούνται έναντι €60 έκαστο είχαν περισσότερες εισπράξεις από τα Sun και Moon, η τιμή των οποίων ήταν €50. Δυστυχώς, η Nintendo δεν παρέχει δεδομένα για τις πωλήσεις που πραγματοποιούνται από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, οπότε δεν είναι δυνατό να γίνει ολοκληρωμένη σύγκριση.

Η έκδοση Violet προτιμήθηκε από το 52% των παικτών. Το 42% προτίμησε να αγοράσει τη Scarlet, ενώ το υπόλοιπο 6% πρόσθεσε στη συλλογή του το πακέτο που περιλαμβάνει και τα δύο παιχνίδια. Επίσης, την περίοδο για την οποία μιλάμε, οι πωλήσεις των Scarlet και Violet ήταν κατά 25% περισσότερες από εκείνες της προηγούμενης, νέα γενιάς κυκλοφορίας Pokémon που ήταν τα Sword και Shield του 2019. Ακόμα, οι επιδόσεις τους ήταν  κατά 70% καλύτερες από των remakes των Diamond και Pearl αλλά και κατά 56% σε σχέση με το Pokémon Legends: Arceus

Όπως ήταν πολύ φυσικό, το λανσάρισμα των νέων Pokémon είχε ως αποτέλεσμα να σημειωθεί αύξηση πωλήσεων για το Nintendo Switch. Οι πωλήσεις της κονσόλας κατέγραψαν άνοδο σε ποσοστό 62%, με το κοινό να προτιμάει το μοντέλο OLED. Πρόκειται για την καλύτερη εβδομάδα του έτους για την υβριδική κονσόλα της Nintendo.

To God of War: Ragnarok έπεσε στην τέταρτη θέση, καθώς οι πωλήσεις του μειώθηκαν κατά 73% από εβδομάδα σε εβδομάδα. Μια ακόμα σημαντική κυκλοφορία του επταήμερου που είχε προηγηθεί, το Sonic Frontiers βρέθηκε από την 4η στη 10η θέση, με μείωση πωλήσεων της τάξης του 64%.

Περνώντας σε μια ακόμα νέα κυκλοφορία, το The Dark Pictures Anthology: The Devil In Me, των Bandai Namco Entertainment και Supermassive Games δε μπόρεσε να μπει στην πρώτη δεκάδα. Πιο συγκεκριμένα, κατόρθωσε να σκαρφαλώσει ως το 16ο σκαλοπάτι, με επίδοση λίγο καλύτερη από εκείνη του προκατόχου του, που ήταν το House of Ashes.

Η πρώτη δεκάδα στα βρετανικά video game charts την εβδομάδα που προηγήθηκε έχει ως εξής:

1. Pokémon Violet

2. Pokémon Scarlet

3. FIFA 23

4. God of War Ragnarok

5. Call of Duty: Modern Warfare 2

6. Pokémon Scarlet and Violet: Dual Pack

7. Horizon: Forbidden West

8. Mario Kart 8: Deluxe

9. Nintendo Switch Sports

10. Sonic Frontiers

Νικήτας Καβουκλής

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0