eSports & Games

Εκπληκτικό ξεκίνημα για το God of War Ragnarok στα UK Charts

Εκπληκτικό ξεκίνημα για το God of War Ragnarok στα UK Charts

Πάει για ρεκόρ πωλήσεων το God of War Ragnarok στα UK Charts.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει η GfK, το λανσάρισμα του God of War Ragnarok στη Μ. Βρετανία ήταν εκπληκτικό και είναι το τέταρτο παιχνίδι της δημοφιλούς σειράς που φτάνει στην κορυφή των τοπικών gaming charts.

Στο παρελθόν έχουν υπάρξει ακόμα 12 κυκλοφορίες τίτλων God of War στη Μ. Βρετανία, που περιλαμβάνουν έξι κύριους τίτλους, δύο για τη φορητή κονσόλα PSP και μια σειρά από συλλογές και remasters.

Η αρχή έγινε τον Ιούλιο του 2005 και το God of War που λανσαρίστηκε για το PlayStation 2, όμως δεν έκανε πρεμιέρα στην κορυφή των πωλήσεων αλλά στην πέμπτη θέση. Ήταν ο ένας από τους δύο κύριους τίτλους της σειράς που δεν έκαναν ποδαρικό στο κορυφαίο σκαλί. Σχεδόν δυο χρόνια μετά, τον Μάιο του 2007, ακολούθησε το God of War 2, πάλι για το PlayStation 2, το οποίο έπιασε αμέσως την πρώτη θέση. Το ίδιο συνέβη και με το God of War 3, που έγινε διαθέσιμο για το PlayStation 3 τον Μάρτιο του 2010. Σειρά πήρε το God of War Ascension έπειτα από τρία χρόνια, για την ίδια κονσόλα, όμως παρά τις μεγάλες προσδοκίες, νικήθηκε απο το reboot του Tomb Raider της Crystal Dynamics.

Το 2018, οι περιπέτειες του Kratos μεταφέρθηκαν στη Σκανδιναβία και το ουσιαστικά reboot του God of War που λανσαρίστηκε για το PlayStation 4, κυριολεκτικά απογείωσε τις πωλήσεις της σειράς.

Όπως δήλωσε στην ιστοσελίδα GamesIndustry.biz ο επικεφαλής της GfK, Dorian Bloch, "Έγινε το best seller της εποχής από άποψη πωλήσεων την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του αλλά και συνολικών πωλήσεων για το franchise". Το 2018, το God of War ήταν πέμπτο σε αριθμό αντιτύπων και εσόδων για τις πλατφόρμες της Sony. Μπροστά του βρέθηκαν μόνο τα FIFA 19, Red Dead Redemption 2, Call of Duty: Black Ops 4 και Marvel’s Spider-Man.

Πλέον, κάτι αντίστοιχο συνέβη με το God of War Ragnarok και με βάση τα ως τώρα στοιχεία, θα είναι το παιχνίδι της σειράς με τις περισσότερες πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο.

"Το God of War Ragnarok θα κάνει πρεμιέρα στην πρώτη θέση και είναι η πρώτη κυκλοφορία της σειράς που γίνεται διαθέσιμη για συστήματα δύο διαφορετικών γενεών. Ήδη οι πωλήσεις της πρώτη ημέρας ήταν οι καλύτερες ακόμα και από εκείνες της πρώτης εβδομάδας για κάθε παιχνίδι του franchise", συμπλήρωσε ο Bloch.

Τέλος, το 55% των καταναλωτών προτίμησε την έκδοση για το PlayStation 5 και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που αγόρασαν το σχετικό hardware bundle.

Η ιστορία των τίτλων God of War στα UK Charts έχει ως εξής:

Έτος

Τίτλος

Format

Θέση

2005

God of War

PS2

No.5

2007

God of War 2

PS2

No.1

2008

God of War: Chain of Olympus

PSP

No.29

2010

God of War 3

PS3

No.1

2010

God of War Collection

PS3

No.10

2010

God of War Trilogy

PS3

No.100

2010

God of War: Ghost of Sparta

PSP

No.73

2011

God of War Collection: Volume II

PS3

No.35

2013

God of War: Ascension

PS3

No.2

2014

God of War Collection

PS VITA

No.41

2015

God of War 3: Remastered

PS4

No.9

2018

God of War

PS4

No.1

2022

God of War: Ragnarok

PS4/PS5

No.1

Νικήτας Καβουκλής

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0