eSports & Games

Call of Duty: Modern Warfare 2 και PlayStation 5 στην κορυφή των πωλήσεων στην Ευρώπη τον Οκτώβριο

Call of Duty: Modern Warfare 2 και PlayStation 5 στην κορυφή των πωλήσεων στην Ευρώπη τον Οκτώβριο

Εκτός θρόνου Nintendo Switch και FIFA 22, διότι υπάρχει κάτι που ξεπέρασε αμφότερα. Διαβάστε τι...

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η GSD, τον Οκτώβριο πουλήθηκαν 11,9 εκ. αντίτυπα video games στην Ευρώπη. Η αύξηση από έτος σε έτος είναι της τάξης του 1,5% και κατά ένα μέρος οφείλεται στο λανσάρισμα του Call of Duty: Modern Warfare 2, που εκθρόνισε από την κορυφή το FIFA 23. Οι πωλήσεις του τίτλου της Activision την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του, ήταν κατά 125% περισσότερες από εκείνες του Call of Duty: Vanguard το περασμένο έτος. Μάλιστα, έπειτα από μόλις δύο εβδομάδες, το Modern Warfare 2 κοντεύει να ξεπεράσει τις συνολικές επιδόσεις του Vanguard στις ευρωπαϊκές αγορές. Επιπλέον, είναι στις τρίτη θέση όσον αφορά τις περισσότερες πωλήσεις για το 2022. Κάνοντας μια παρένθεση, στο σημείο αυτό σημειώνεται ότι από τα 11,9 εκ. κόπιες, οι 6,84 εξ. ήταν σε ψηφιακή μορφή, με το ποσοστό όσων αγοράστηκαν μέσω καταστημάτων λιανικής να καταγράφει μείωση 13%.

Οι πωλήσεις του FIFA 23 συνεχίζουν να διατηρούνται σε πολύ καλό επίπεδο και τον μήνα που προηγήθηκε ήταν κατά 4% περισσότερες συγκριτικά με το FIFA 22 την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Μια ακόμα νέα κυκλοφορία βρέθηκε στο τέταρτο σκαλοπάτι και πρόκειται για το Gotham Knights. Πέμπτο το Mario + Rabbids: Sparks of Hope των Nintendo και Ubisoft. Η αποκλειστικότητα του Nintendo Switch έφτασε στα χέρια 7,5% περισσότερων παικτών, σε σχέση με το Kingdom Battle που λανσαρίστηκε σχεδόν πέντε χρόνια πριν.

Από πλευράς hardware, πουλήθηκαν 367.821 κονσόλες για video games, αριθμός που είναι μειωμένος κατά 33% από έτος σε έτος. Τα δεδομένα δεν περιλαμβάνουν στοιχεία από τη Γερμανία και τη Μ. Βρετανία. Το PlayStation 5 ήταν η πλατφόρμα που προτιμήθηκε από τους περισσότερους καταναλωτές. Ακόμα, είναι η πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο του 2021, που το Nintendo Switch πέφτει από την κορυφή. Σημαντική αύξηση για τα Xbox Series S και Xbox Series X, της τάξης του 26% από έτος σε έτος.

Πουλήθηκαν επίσης 11,8 εκ. περιφερειακά, λιγότερα κατά 13% συγκριτικά με τον Οκτώβριο του 2021.

Τέλος, στα χέρια των παικτών έφτασαν 1,1 εκ. προπληρωμένες κάρτες, με τη μείωση στον τομέα να είναι 7% από έτος σε έτος.

Τα δέκα παιχνίδια με τις περισσότερες πωλήσεις ήταν τα εξής:

1. Call of Duty: Modern Warfare 2 (Activision Blizzard)

2. FIFA 23 (EA)

3. Grand Theft Auto 5 (Rockstar)

4. Gotham Knights (Warner Bros)

5. Mario + Rabbids: Sparks of Hope (Ubisoft)

6. Red Dead Redemption 2 (Rockstar)

7. Splatoon 3 (Nintendo)*

8. NBA 2K23 (2K Games)

9. Victoria 3 (Paradox)

10. Mario Kart 8: Deluxe (Nintendo)*

*Δεν υπάρχουν στοιχεία για τις ψηφιακές πωλήσεις

Νικήτας Καβουκλής

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0