eSports & Games

Σε δεύτερη φάση περνάει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την έρευνα για την εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft

Σε δεύτερη φάση περνάει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την έρευνα για την εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft

Από... κόσκινο η συμφωνία.

Η προκαταρκτική έρευνα σχετικά με την πρόταση εξαγοράς της Activision Blizzard από τη Microsoft ολοκληρώθηκε και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε τα συμπεράσματά της, αναφέροντας ότι είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει σε εις βάθος έρευνα, σχετικά με τις επιπτώσεις στον ανταγωνισμό.

«Η προκαταρκτική έρευνα της Κομισιόν δείχνει ότι η συναλλαγή μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική μείωση του ανταγωνισμού, όσον αφορά τη διανομή video games για κονσόλες και PC, περιλαμβανομένων συνδρομητικών υπηρεσιών για πολλαπλά παιχνίδια, λειτουργικά συστήματα για PC και πολλά άλλα. Πιο συγκεκριμένα, η Κομισιόν ανησυχεί ότι, αποκτώντας την Activision Blizzard, η Microsoft ίσως περιορίσει την πρόσβαση σε παιχνίδια της Activision Blizzard για κονσόλες και PC, ειδικά σε υψηλού προφίλ και πολύ επιτυχημένα παιχνίδια (τα αποκαλούμενα ως ΑΑΑ), όπως το Call of Duty», αναφέρει το πόρισμα.

Η Κομισιόν ανησυχεί ότι η Microsoft θα μπορούσε να κρατήσει τα παιχνίδια της Activision Blizzard μακριά από τις ανταγωνιστικές κονσόλες ή να υποβαθμίσει τους κανόνες και τις προδιαγραφές για τη χρήση και πρόσβαση στα παιχνίδι αυτά μέσω άλλων κονσολών. Εκφράζει επίσης ανησυχία για τον αντίκτυπο της συμφωνίας στον ανταγωνισμό, σχετικά με την αγορά συνδρομών και υπηρεσιών cloud-streaming markets, όπως επίσης και την ακόμα μεγαλύτερη επικράτηση της Microsoft στον τομέα των λειτουργικών συστημάτων για υπολογιστές, προσφέροντάς τα παιχνίδια της Activision Blizzard μόνο μέσω των λειτουργικών συστημάτων Windows.

Η τελική απόφαση θα έχει εκδοθεί ως τις 23 Μαρτίου 2023.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Activision Blizzard, Bobby Kotick, αναφέρθηκε στην απόφαση σε επιστολή που απέστειλε στους υπαλλήλους της εταιρείας. Τόνισε ότι η διαδικασία έγκρισης των ρυθμιστικών αρχών για τη συμφωνία προχωρά όπως αναμενόταν και σημείωσε ότι ήδη υπάρχει έγκριση από τον αρμόδιο οργανισμό της Βραζιλίας.

«Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή όπου, στα μέλη της, έχουμε πολλούς υπαλλήλους», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε πως: «Συνεργαζόμαστε στενά με τη Microsoft για να κινητοποιήσουμε τους εκπροσώπους των ρυθμιστικών αρχών και άλλων χωρών, απαντώντας στις ερωτήσεις τους και παρέχοντας όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την έρευνά τους. Άτομα από όλες τις επιχειρηματικές μονάδες και οργανισμούς μας έχουν συμμετάσχει σε αυτή την προσπάθεια και θέλω να ευχαριστήσω τον καθένα από εσάς ξεχωριστά για την ακούραστη δουλειά και τη δέσμευσή σας για την ολοκλήρωση αυτής της συγχώνευσης, η οποία συνεχίζουμε να περιμένουμε να κλείσει το τρέχον οικονομικό έτος της Microsoft που λήγει τον Ιούνιο του 2023».

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ και η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών του Ηνωμένου Βασιλείου είναι μεταξύ των ρυθμιστικών αρχών παγκοσμίως που δεν έχουν ακόμη εγκρίνει τη συμφωνία.

Νικήτας Καβουκλής

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0