eSports & Games

Football Manager 2023: Κάτι παραπάνω από ένα παιχνίδι, μία «παράλληλη ποδοσφαιρική πραγματικότητα»!

Football Manager 2023: Κάτι παραπάνω από ένα παιχνίδι, μία «παράλληλη ποδοσφαιρική πραγματικότητα»!

Ένα παιχνίδι. Ώρες «καψίματος». Πολλά σπασμένα πληκτρολόγια και ποντίκια. Το Football Manager 2023 κάνει επίσημη «πρεμιέρα» στις 8 Νοεμβρίου και εμείς είμαστε εδώ για να σας «μεταφέρουμε» κάποια από τα σημαντικότερα νέα χαρακτηριστικά του, αλλά και τους παράγοντες που το καθιστούν κάτι παραπάνω από ένα παιχνίδι!

Η θέση του προπονητή μιας ποδοσφαιρικής ομάδας έχει πολλές ευθύνες. Διαχείριση των παικτών, μεταγραφικές κινήσεις, αποχωρήσεις, δυσαρέσκειες, τραυματισμοί και ούτω καθεξής. Όλα αυτά τα έχουν βιώσει στο «πετσί» τους, όχι μόνο οι κανονικοί προπονητές, αλλά και όλοι οι παίκτες του… Football Manager! Το δημοφιλές παιχνίδι κυκλοφορεί τη νέα του έκδοση στις 8 Νοεμβρίου, με αρκετά καινούργια και πολύ σημαντικά χαρακτηριστικά, τα οποία «ανοίγουν την όρεξη» των επίδοξων προπονητών.

Το σημαντικότερο εξ αυτών, δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από την ανακοίνωση της επίσημης συνεργασίας με την UEFA. Τι σημαίνει αυτό; Για πρώτη φορά στο Football Manager τα ονόματα των ευρωπαϊκών διοργανώσεων θα ταυτίζονται με τα πραγματικά. Έτσι, οι παίκτες θα μπορούν να κοουτσάρουν, πλέον, στο UEFA Champions League, ακούγοντας μάλιστα τον επίσημο ύμνο της διοργάνωσης πριν από την έναρξη των αγώνων! Φυσικά, η κούπα «με τα μεγάλα αυτιά» δεν θα μπορούσε να λείπει από το παιχνίδι. Όλα αυτά, βέβαια, ισχύουν και για τις δύο έτερες διοργανώσεις της UEFA, το Europa League και το Conference League.

Η επόμενη μεγάλη αλλαγή του παιχνιδιού, που εδώ και χρόνια ζητούσαν αρκετοί, είναι η διαθεσιμότητά του στο PlayStation 5. Το Football Manager 2023 θα κάνει το ντεμπούτο του στην κονσόλα, δίνοντας την ευκαιρία στους κατόχους της να απολαύσουν την εμπειρία της προπονητικής από την άνεση του καναπέ τους, όντας απόλυτα προσαρμοσμένο στα χαρακτηριστικά της δημοφιλούς παιχνιδομηχανής.

Φυσικά, όπως κάθε χρόνο, η Sports Interactive, η εταιρεία που κυκλοφορεί το παιχνίδι, έχει ανακοινώσει ακόμα περισσότερες βελτιώσεις στον τρόπο απεικόνισης των αγώνων. Είναι γεγονός ότι χρόνο με το χρόνο τα γραφικά γίνονται όλο και πιο ρεαλιστικά.

Παρ’ όλα αυτά, μην νομίζετε ότι αυτά είναι τα μόνα που «φέρνουν» το Football Manager πολύ κοντά στην πραγματικότητα. Η ευθύνη μιας ομάδας, η πίεση για αποτελέσματα, η περηφάνεια για τους παίκτες μετά από την κατάκτηση ενός τροπαίου, αποτελούν μόνο μερικά από τα χαρακτηριστικά που το ξεχωρίζουν. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι υπάρχουν ορισμένοι άνθρωποι που μετατράπηκαν από εικονικοί προπονητές σε πραγματικοί, πείθοντας τις ομάδες να τους προσλάβουν με τη δουλειά τους στο παιχνίδι!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο Σαντάμπ Ιφιτκχάρ, ο οποίος έπειτα από την πολυετή θητεία του στα «σαλόνια» του Manager, ανέλαβε στην πραγματικότητα το Νοέμβριο του 2021 τον πάγκο της σκωτσέζικης ομάδας, Φορτ Γουίλιαμ. Στον ίδιο (περίπου) δρόμο βάδισε το 2019 και ο Αντρέι Πάβλοβιτς, που προσελήφθη ως αναλυτής δεδομένων από την Μπεζανίγια, ομάδα της δεύτερης κατηγορίας της Σερβίας!

Αξιοσημείωτο είναι πως το παιχνίδι γράφτηκε για πρώτη φορά στα ρεκόρ γκίνες το 2016, όταν ένας παίκτης έπαιξε για 154 συνεχόμενες σεζόν ως προπονητής της Φιορεντίνα. Ρεκόρ, όμως, που μέχρι σήμερα έχει «σπάσει» ήδη τέσσερις φορές, με τον τωρινό του κάτοχο να «κάθεται» σε πάγκους ομάδων για 416 σεζόν!

Όποιος πει, λοιπόν, ότι το Football Manager είναι απλώς άλλο ένα παιχνίδι, μάλλον πρέπει να το σκεφτεί καλύτερα. Κάτι με το οποίο συμφωνούν, κατά πάσα πιθανότητα, αρκετοί γνωστοί ποδοσφαιριστές που είναι λάτρεις του παιχνιδιού, όπως ο Αντουάν Γκριεζμάν ο Σέζαρ Αθπιλικουέτα, αλλά και ο Δημήτρης Πέλκας!

Τάσος Φαραός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0