eSports & Games

Οι παίκτες του Call of Duty ίσως προτιμήσουν κονσόλες Xbox, αναφέρει η Sony

Οι παίκτες του Call of Duty ίσως προτιμήσουν κονσόλες Xbox, αναφέρει η Sony

Συνεχίζει να αντιστέκεται στην εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft.

Η Sony δήλωσε στη ρυθμιστική αρχή ανταγωνισμού της Μ. Βρετανίας ότι πιστεύει πως ορισμένοι παίκτες του Call of Duty είναι πιθανό να μεταβούν στο Xbox, ακόμα κι αν η σειρά παραμείνει στο PlayStation μετά την προτεινόμενη εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft. 

Αυτό οφείλεται εν μέρει στην αυξημένη διαφοροποίηση που πιστεύει ότι θα μπορούσε να προκύψει μεταξύ των μελλοντικών εκδόσεων για Xbox και PlayStation, εάν η προτεινόμενη συμφωνία της Microsoft εγκριθεί από τις ρυθμιστικές αρχές της παγκόσμιας αγοράς.

Αυτό είναι επιπλέον του προφανούς οφέλους που θα πρόκυπτε για τους καταναλωτές, εάν η πρόθεση της Microsoft να φέρει το Call of Duty στη συνδρομητική της υπηρεσία Game Pass πραγματοποιηθεί.

Παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις από το Xbox ότι η σειρά Call of Duty, η οποία είναι σχεδόν κάθε χρόνο η κυκλοφορία με τις περισσότερες πωλήσεις στις ΗΠΑ, θα παραμείνει στο PlayStation, η Sony έχει εμπλακεί σε έναν ολοένα και πιο δημόσιο πόλεμο λέξεων σχετικά με την προτεινόμενη συμφωνία και έχει εδώ και καιρό δηλώσει στους εκπροσώπους του Τύπου ότι η προσφορά της Microsoft σχετικά με το μέλλον του Call of Duty ήταν "ανεπαρκής σε πολλά επίπεδα".

Σε έγγραφο που δημοσίευσε η ρυθμιστική αρχή ανταγωνισμού της Μ. Βρετανίας, αποκαλύπτεται ότι η Sony Interactive Entertainment πιστεύει πως, ακόμα κι αν η Microsoft είναι πιστή στον λόγο της για διατήρηση της σειράς σε διάφορα formats, θα μπορούσε να προσθέσει αποκλειστικές δυνατότητες στις εκδόσεις του Call of Duty για συστήματα Xbox, σε σημείο που θα πιθανότατα να επηρεάσει τους παίκτες όσον αφορά την αγορά κονσόλας. 

"Η SIE ανέφερε στη CMA ότι, ακόμα κι αν τα παιχνίδια Call of Duty παρέμειναν διαθέσιμα στο PlayStation μετά την εξαγορά, η νέα εταιρεία θα μπορούσε να πραγματοποιήσει κάτι σαν μερικό αποκλεισμό αυξάνοντας τη διαφοροποίηση μεταξύ των εκδόσεων του Call of Duty που είναι διαθέσιμες στο Xbox και στο PlayStation", σημειώνεται στο έγγραφο.

"Σύμφωνα με τη SIE, οι παίκτες μπορεί να αναμένουν ότι το Call of Duty στο Xbox θα περιλαμβάνει επιπλέον περιεχόμενο και βελτιωμένες λειτουργίες για το hardware της κονσόλας, πέρα από τα πλεονεκτήματα που θα αποφέρει η προσθήκη του στο Xbox Game Pass. Η SIE υποστηρίζει ότι οι παραπάνω παράγοντες είναι πιθανό να επηρεάσουν την επιλογή της κονσόλας από την πλευρά των παικτών".

Νικήτας Καβουκλής

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0