eSports & Games

Μεγάλες απώλειες για τους παίκτες του FIFA 23 Ultimate Team, λόγω σοβαρού λάθους της ΕΑ

Μεγάλες απώλειες για τους παίκτες του FIFA 23 Ultimate Team, λόγω σοβαρού λάθους της ΕΑ

Υποτιμήθηκε η αξία των ομάδων του.

Ένα σοβαρό λάθος της EA είχε ως αποτέλεσμα παίκτες του FIFA 23 να χάσουν εκατομμύρια coins από το FIFA Ultimate Team. Πιο συγκεκριμένα, το απόγευμα του Σαββάτου της 8ης Οκτωβρίου 2022, η εταιρεία έκανε διαθέσιμο ένα Hero Pack του A FIFA 23, το οποίο ήταν και εμπορεύσιμο, έναντι μόλις 25.000 coins από το νόμισμα του παιχνιδιού. Παρά το γεγονός ότι το λάθος διορθώθηκε πολύ γρήγορα, δεν ήταν εκείνοι που απώλεσαν εκατοντάδες χιλιάδες coins καθώς λόγω της τεράστιας διαθεσιμότητα πανικοβλήθηκαν και ξεκίνησαν να πουλάνε τα FUT Hero items που είχαν ήδη στην κατοχή τους.

Τα FUT Hero items σχετίζονται με εξαιρετικά σπάνιους ποδοσφαιριστές, που οι χρήστες μπορούν να προμηθευτούν μόνο μέσω συγκεκριμένων πακέτων του Ultimate Team. Συνήθως πρόκειται για ποδοσφαιριστές που είχες σημαντική προσφορά στην ομάδα για την οποία αγωνίζονταν ή είναι οι αγαπημένοι της κερκίδας, όπως ο παλαίμαχος μέσος της Manchester United, Park Ji-Sung. Η σπανιότητα αυτών των καρτών είναι τέτοια, που η αξία τους στην εικονική μεταγραφική αγορά του FIFA 23 Ultimate Team είναι τεράστια. Για παράδειγμα, ο Yaya Toure κοστίζει 1,9 εκ. FUT coins, που αν κάποιος τα αποκτήσεις μέσω ενός ιστότοπου διαφορετικού από εκείνου της EA, θα πρέπει να πληρώσει περισσότερα από €500. 

Παρόλα αυτά, η EA κυκλοφόρησε κατά λάθος το πακέτο, η διαθεσιμότητα του οποίου ήταν τέτοια που οδήγησε σε ραγδαία πτώση των τιμών στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο του FIFA, με μερικούς να διαμαρτύρονται ότι έχασαν αξία που ισοδυναμεί με 1 εκ. FUT coins, δηλαδή σχεδόν €250 σε πραγματικά χρήματα. Προς το παρόν η Electronic Arts δεν έχει προχωρήσει σε κάποια ενέργεια μέσω της οποίας να αναγνωρίζει το λάθος της και η ζημιά είναι μόνιμη. Ένα μεγάλο μέρος των παικτών βγήκαν ζημιωμένοι σε μεγάλο βαθμό και παρά το γεγονός ότι η εύρυθμη λειτουργία της εικονικής αγοράς επανήλθε μετά την έλλειψη των FUT Hero items, η απώλεια σε νομίσματα είναι μη αντιστρέψιμη. 

«Όχι μόνο δεν μπόρεσα να αποκτήσω το hero pack έναντι 25.000 αλλά και όλη η ομάδα μου έχασε την αξία της. Αντίο ΕΑ», έγραψε ένας χρήστης του Reddit.

«Φαντάσου να έχεις επενδύσει εκατομμύρια νομίσματα σε heroes. Είναι απίστευτο το πόσο ανίκανη είναι αυτή η εταιρεία», σημείωσε ένας άλλος. 

Ένας τρίτος σχολίασε: «Διαλύσανε την αξιοπιστία ολόκληρης της αγορά. Το λάθος θα έχει μακροχρόνιες συνέπειες. Πολλοί απόκτησαν εκατοντάδες χιλιάδες coins για μηδαμινό αντίτιμο, είτε πουλώντας είτε αγοράζοντας έναν hero τον οποίο πούλησαν ξανά. Οποιοσδήποτε δεν ήταν ενεργός αυτή την περίοδο των 15 λεπτών θα έχει μόνιμο μειονέκτημα».

Νικήτας Καβουκλής
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0