eSports & Games

Ubisoft, Bungie και IO Interactive θα μεταφέρουν τους λογαριασμούς των χρηστών του Stadia σε άλλες πλατφόρμες

Ubisoft, Bungie και IO Interactive θα μεταφέρουν τους λογαριασμούς των χρηστών του Stadia σε άλλες πλατφόρμες

Ετοιμάζεται πλάνο σωτηρίας...

Εκδότες και ομάδες ανάπτυξης προσπαθούν να προσφέρουν υποστήριξη στους παίκτες, έπειτα από την ανακοίνωση της Google ότι η συνδρομητική υπηρεσία Stadia θα πάψει να λειτουργεί σε λίγους μήνες. Η "ταλαιπωρημένη" υπηρεσία streaming δεν θα είναι διαθέσιμη από τις 18 Ιανουαρίου 2023 και μετά, περίπου τρία χρόνια μετά το λανσάρισμά της. Για τους παίκτες, αυτό σημαίνει ότι θα χάσουν την πρόσβαση στα παιχνίδια που έχουν αγοράσει.

Βεβαίως, αυτό δεν είναι κάτι που θα πρέπει να τους προβληματίζει, καθώς η Google έχει υποσχεθεί πλήρης αποζημίωση σε όλους. Το μεγάλο πρόβλημα έχει να κάνει με τα save files που βρίσκονται σε cloud servers. Παρόλα αυτά, οι εταιρείες αναζητούν λύσεις.

Η Ubisoft, ένας από τους μεγαλύτερους εκδότες, που υποστήριξε το Stadia με πολλαπλές κυκλοφορίες, ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι: "εργάζεται προς την κατεύθυνση να κάνει διαθέσιμα τα παιχνίδια των χρηστών του Stadia σε PC, μέσω του Ubisoft Connect".

Το Ubisoft Connect, προηγουμένως γνωστό ως UPlay, είναι το ψηφιακό κατάστημα της εταιρείας για τους κατόχους PC. Επιπλέον, υπάρχει υπόσχεση για ενημέρωση των συνδρομητών του Ubisoft+ που βασίστηκαν στο Stadia, σε μεταγενέστερη ημερομηνία. Παράλληλα, ο CEO της Tequila Works, Raúl Rubio, επιβεβαίωσε ότι το Gylt- το puzzle adventure που ήταν ένας από τους πρώτους τίτλους του Stadia, θα μεταφερθεί σε άλλες πλατφόρμες. Άλλες εταιρείες που υπόσχονται τη μεταφορά των save files από το Stadia είναι η developer του Hitman, IO Interactive και η Bungie που βρίσκεται πίσω από το Destiny 2.

Νικήτας Καβουκλής

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0