eSports & Games

League of Legends: Οι καλύτεροι Champions στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2022, με βάση το νέο «meta»

League of Legends: Οι καλύτεροι Champions στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2022, με βάση το νέο «meta»

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα League of Legends ξεκινά πολύ σύντομα (29/9) και όλες οι ομάδες ετοιμάζουν τα «κόλπα» και τις στρατηγικές τους για το πιο σημαντικό τουρνουά της σεζόν... Κομβικό ρόλο θα παίξουν φυσικά οι επιλογές στους Champions, όπου το νέο «meta», έχει αναδιαμορφώσει τα δεδομένα...

Μετά το τέλος των καλοκαιρινών πλέι οφ, των διαφορετικών περιόδων που παίζεται το «patch 12.15», η Riot Games κυκλοφόρησε τρία νέα patches, με τεράστιες αλλαγές και ενημερώσεις, που αφορούν όλα τα lanes. Στο Worlds (Παγκόσμιο Πρωτάθλημα), οι ομάδες θα παίξουν στο patch 12.18. Ο Udyr, ωστόσο, θα παραμείνει απενεργοποιημένος καθ' όλη τη διάρκεια του τουρνουά, καθώς η επιλογή του δεν είχε ενεργοποιηθεί ούτε στις τέσσερις μεγάλες περιόδους στα πλέι οφ. 

Με την... μετατόπιση του «meta» προς μια νέα κατεύθυνση, θα είναι κρίσιμο για τις ομάδες να εντοπίσουν τις νέες δυνατές επιλογές και να προσαρμόσουν τον τρόπο παιχνιδιού τους, με βάση τα νέα δεδομένα. Ας κάνουμε όμως μια προσπάθεια να εντοπίσουμε ποιοι Champions θα είναι οι καλύτεροι, που θα συγκεντρώσουν γύρω τους τον μεγαλύτερο ανταγωνισμό στις επιλογές των παικτών, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Hecarim (Jungle)

Αφού έμεινε εκτός των... ραντάρ για σχεδόν μια ολόκληρη σεζόν, το άλογο των «Shadow Isles» επέστρεψε ανάμεσα στις καλύτερες επιλογές για τους επίδοξους «junglers».

Τα buff που έδωσε η Riot Games στον Hecarim, στο «patch 12.17» τον έκαναν να μετατραπεί από έναν από τους πιο αδύναμους, σε έναν από τους, αν όχι τον καλύτερο, Champions του patch! Αν και του μείωσαν το «base damage», η αύξηση που του έγινε στο «damage scaling», δηλαδή σε βάθος χρόνου μέσα στο παιχνίδι, είναι τεράστια, κάνοντας τον σχεδόν ανίκητο, αν «feedαριστεί».

Αναμένουμε λοιπόν ο Hecarim να είναι μεταξύ των καλύτερων/πρώτων επιλογών στη ζούγκλα. Να περιμένετε ότι ή θα τρώει ban ή θα επιλέγεται στα περισσότερα παιχνίδια... 

Hecarim_22-1024x604.jpg

Miss Fortune (ADC)

Όπως ο Hecarim, έτσι και η Miss Fortune είναι άλλη μία Champion, που έλαβε σημαντικές αλλαγές στο patch 12.17, καθιστώντας την το πιο δημοφιλές ADC αυτή τη στιγμή! Η... κυνηγός επικηρυγμένων βρέθηκε με όλες της τις βασικές ικανότητες «buffαρισμένες».

Συνολικά αυτές οι αλλαγές την «έσπρωξαν» πίσω, ανάμεσα στους κορυφαίους «marksman», καθώς μπορεί πλέον να «pushάρει» το lane, με τα Q και E και στη συνέχεια να κάνει σχεδόν... αστείο damage με την ulty. Στην αρχή μάλιστα ήταν τόσο δυνατή που η Riot έπρεπε αμέσως να την επιδιορθώσει άμεσα, την ίδια μέρα της κυκλοφορίας του patch! 

Για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, αναγκαστικά μείωσε ορισμένα από τα βασικά της στατιστικά στοιχεία, για να έρθει σε ισορροπία με τους υπόλοιπους. Παρόλα αυτά, θα εξακολουθεί να είναι η καλύτερη ADC στο παιχνίδι και πιθανώς μία από τις πιο αποκλεισμένες Champions

steel-valkyrie-miss-fortune-1024x630_1.webp

Aatrox (Top Lane)

Το top lane meta βρίσκεται σε ένα περίεργο σημείο αυτή τη στιγμή, αλλά με τη θετική έννοια. Μετά από χρόνια παραπόνων, θα έχουμε ένα από τα πιο διαφοροποιημένα «pools» top lanes, στην πρόσφατη ιστορία του παιχνιδιού.

Όχι μόνο μπορείτε να παίξετε «τανκς», front liners όπως οι Ornn και Sejuani, αλλά μπορεί κανείς εύκολα να επιλέξει ξανά, περισσότερα Champions με προσανατολισμό στo damage, όπως οι Fiora, Camille και Darius. Κανένα από αυτά, ωστόσο, δεν θεωρείται σπουδαίο blind pick, εκτός από τον Aatrox.

Το «Darkin Blade» μπορεί εύκολα να αντιμετωπίσει και τους δύο τύπους Champions κατά τη διάρκεια του laning phase, καθιστώντας τον, τον ιδανικό πρωταθλητή σε καταστάσεις όπου δεν ξέρετε τι θα επιλέξουν οι αντίπαλοι. Επιπλέον, το «φρέσκο» build με armor penetration αποδείχθηκε πιο αποτελεσματικό από αυτό με το Goredrinker, αυξάνοντας το συνολικό damage του. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το Aatrox θα είναι μεταξύ των πιο δημοφιλών top laners στο Worlds

Aatrox_21.jpg

Εξαιρετικές και πολυπαιγμένες επιλογές θα αποτελέσουν και οι Maokai (όχι στο top, αλλά ως jungler ή ακόμα και support), Caitlyn (ADC), Draven (ADC), Graves (επίσης στη ζούγκλα), Heimerdinger (mid), Swain (mid), Amumu (support) και Janna (support).  

Έκτορας Σταυρόπουλος 
www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0