eSports & Games

Πάνω από 225.000 άνθρωποι παραβρέθηκαν στη Gamescom 2022

Πάνω από 225.000 άνθρωποι παραβρέθηκαν στη Gamescom 2022

Όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές, πάνω από 265.000 άνθρωποι από περισσότερες από 100 χώρες, παραβρέθηκαν στη Gamescom 2022, που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα. 

Μετά από δύο χρόνια «σιωπής», λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, περισσότεροι από 1.100 εκθέτες από 53 χώρες βρέθηκαν στο Koelnmesse της Κολωνίας για το event, με τη διοργανώτρια εταιρεία να σημειώνει ότι με ποσοστό 75%, η συμμετοχή των εκθετών από χώρες πέρα από τη Γερμανία, ήταν υψηλότερη από ο,τι συνήθως. 

Περίπου 25.000 επισκέπτες από τον χώρο του εμπορίου επισκέφτηκαν την εκδήλωση, το 50% από χώρες του εξωτερικού, νούμερα που είναι τα ίδια με εκείνα του 2019.

Όσον αφορά το ψηφιακό κομμάτι της Gamescom 2022, το πρόγραμμα συγκέντρωσε συνολικά 130 εκ. views, από τα οποία, τα 12 εκ. αφορούν  το Opening Night Live.

Ο Gerald Böse, πρόεδρος και CEO Koelnmesse δήλωσε: «Για αυτήν την επανεκκίνηση, οι συνεργάτες και ολόκληρη η ομάδα της Gamescom εργάστηκαν σκληρά ώστε η Gamescom 2022 να πραγματοποιηθεί επιτέλους, ξανά, στους εκθεσιακούς χώρους της Κολωνίας. Δεν ήταν ένα εύκολο ταξίδι για τον κλάδο των εμπορικών εκθέσεων γενικά και την Koelnmesse ειδικότερα. Πάντως, με όλους τους εκθέτες και εμάς μαζί, καταφέραμε να κάνουμε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στο χώρο και εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο να ενθουσιαστούν με την Gamescom».

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που τόσοι πολλοί επισκέπτες και εκθέτες από το εξωτερικό ήρθαν στην Κολωνία για να γιορτάσουν το πάθος τους για παιχνίδια – η Gamescom ήταν "πιο διεθνής'' από ποτέ φέτος. Συνολικά, αυτό είναι ένα σαφές μήνυμα από την Κολωνία σε ολόκληρο τον κόσμο ότι η εμπορικής έκθεση της Γερμανίας επέστρεψε».

Πλέον, έχουν ήδη ξεκινήσει οι προετοιμασίες για τη διοργάνωση της επόμενης χρονιάς και ελπίδα όλων είναι ότι θα διεξαχθεί κανονικά, δίχως προβλήματα όπως αυτά που προκάλεσε η πανδημία. Όπως ανακοίνωσε ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής, Geoff Keighley η Gamescom 2023 θα πραγματοποιηθεί από τις 23 έως και τις 27 Αυγούστου 2023, με το Opening Night Live να προηγείται μια ημέρα πριν τα εγκαίνια, δηλαδή στις 22 Αυγούστου.

Νικήτας Καβουκλής
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0