eSports & Games

Η G2 Esports ίδρυσε την πρώτη γυναικεία ομάδα του League of Legends

Η G2 Esports ίδρυσε την πρώτη γυναικεία ομάδα του League of Legends

Τόπος στο γυναικείο φύλο.

 

Η G2 Esports ανακοίνωσε την ίδρυση γυναικείας ομάδας για το League of Legends, μία από τις πρώτες του είδους.

Το όνομα της ομάδας είναι Hel, όπως ακριβώς ονομάζεται και η θεά του θανάτου της νορβηγικής μυθολογίας. Αποτελείται από τις κορυφαίες παίκτριες Olivia «Olizia» Nnenna Calistus, Agnė «Karina» Ivaškevičiūtė, Alena «TIFA» Maurer, Maya «Caltys» Henckel και Ève «Colomblbl» Monvoisin.

Η δημιουργία της ομάδας έρχεται μετά από την επίσης αποκλειστικά αποτελούμενη από γυναίκες G2 Gozen που μετέχει στα τουρνουά του Valorant και αποδεικνύει για μια ακόμα φορά τη δέσμευση της G2, να ανοίξει όσο το δυνατό περισσότερο την πόρτα για τη συμμετοχή των γυναικών στα esports, φτάνοντας κάποια στιγμή σε σημείο να δούμε ανταγωνισμό υψηλού επιπέδου, μεταξύ ανδρών και γυναικών.

Σημειώνεται ότι η Henckel είναι η παίκτρια με υψηλότερο ELO League of Legends στο EUW και έχει εμπειρία από ομάδες που αποτελούνται από μικτά rosters.

«Δεν είναι μυστικό ότι οι γυναίκες απουσιάζουν εντελώς από τα esports και το gaming γενικότερα», δήλωσε η Henckel.

«Ως νεαρή κοπέλα δεν είχα κανένα γυναικείο πρότυπο στον χώρο του gaming, από το οποίο να μπορούσα να αντλήσω έμπνευση και να του μοιάσω, κάτι που ήταν σκληρό. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ως γυναίκα, είχα το μερίδιο μου από αρνητικές εμπειρίες σε πρωταθλήματα, που κυμαίνονται από προσβολές για την ανισότητα των φύλων που δεχόμουν από τον ανταγωνισμό, μέχρι τοξικές διαδικτυακές ομάδες που δημιουργήθηκαν για εμένα κατά τη διάρκεια επίσημων αγώνων.

Ενώ η γυναικεία σκηνή του League of Legends είναι ακόμα σχετικά μικρή, η G2 κάνει ένα άλμα δημιουργώντας την ομάδα μας, ανοίγοντας τον δρόμο για να ακολουθήσουν και άλλες. Έχοντας τη G2, έναν από τους μεγαλύτερους οργανισμούς Esport στον κόσμο, να επενδύει στη σκηνή, βοηθάει να δείξουμε στον κόσμο ότι υπάρχουν γυναίκες που παίζουν σε ανταγωνιστικό επίπεδο. Ελπίζω ότι αυτό θα δημιουργήσει περισσότερες ευκαιρίες για τις γυναίκες που θέλουν να ασχοληθούν με τα esports και θα εμπνεύσει περισσότερα νεαρά κορίτσια να αρχίσουν να παίζουν ανταγωνιστικά».

H Maurer είναι μία από τις πλέον γνωστές παίκτριες στην Ευρώπη και τάσσεται υπέρ της προβολής των γυναικών στα esports του League of Legends.

«Η συμμετοχή στη G2 είναι κυριολεκτικά το παιδικό μου όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Και μπορώ να το κάνω με τις καλύτερες συμπαίκτριες και προσωπικό που θα μπορούσα να έχω», είπε.

«Είναι ένα τεράστιο ορόσημο που σπάει τα στερεότυπα, γεμάτο ευκαιρίες και δυνατότητες για τις γυναίκες gamers και τον τομέα των esports γενικά - κάτι που όλοι ελπίζαμε και περιμέναμε εδώ και πολύ καιρό. Αυτό ενθαρρύνει ταυτόχρονα την επόμενη γενιά γυναικών gamers να εκπληρώσουν τα όνειρά τους χωρίς περιορισμούς ή όρια και ελπίζουμε ότι στο μέλλον θα υπάρξουν όλο και περισσότερες γυναίκες επαγγελματίες».

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της G2 Esports Carlos 'Ocelote' Rodriguez σχολίασε επίσης: «Υπερισχύσαμε στο Valorant με την ομάδα G2 Gozen, η οποία περιλαμβάνει πέντε από τις πιο έμπειρες παίκτριες. Δεν πρέπει να περιμένετε τίποτα λιγότερο από τη G2 Hel. Εμείς θα κυριαρχήσουμε έναντι του ανταγωνισμού, προσφέροντας παράλληλα διασκέδαση με τον τρόπο της G2».

Νικήτας Καβουκλής
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0