eSports & Games

Το MultiVersus ήταν το δημοφιλέστερο παιχνίδι στις Η.Π.Α. τον Ιούλιο

Το MultiVersus ήταν το δημοφιλέστερο παιχνίδι στις Η.Π.Α. τον Ιούλιο

Σύμφωνα με τα νεότερα δεδομένα που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρία αναλύσεων NPD Group, τα έσοδα της βιομηχανίας του gaming στις Η.Π.Α. τον Ιούλιο ανήλθαν σε $4,2 δισ. ποσό που αντιπροσωπεύει πτώση της τάξης του 9% από έτος σε έτος

Στον τομέα του hardware, οι καταναλωτές ξόδεψαν συνολικά $362 εκ. νούμερο που παρουσιάζει αύξηση σε ποσοστό 12% από έτος σε έτος, συγκρινόμενο με τις επιδόσεις του 2021. Για αγορές video games software, δαπανήθηκαν $3,7 δισ. δηλαδή λιγότερα χρήματα κατά 10% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο ένα έτος πριν.

Τα περισσότερα έσοδα τον Ιούλιο είχε το PlayStation 5, ενώ η κονσόλα με τις περισσότερες πωλήσεις σε αριθμό μονάδων ήταν το Nintendo Switch.

Περνώντας στα video games, αν και free to play, το MultiVersus της Warner Bros. Interactive Entertainment φιγουράρει στην κορυφή των σχετικών charts, αφήνοντας στη δεύτερη θέση το Elden Ring των From Software και Bandai Namco. To Lego Star Wars έπεσε στο τρίτο σκαλί του βάθρου, ενώ το νεότερο RPG για το Nintendo Switch, το Xenoblade Chronicles 3, κατόρθωσε να φτάσει μέχρι την τέταρτη θέση, παρά το γεγονός ότι λανσαρίστηκε στα τέλη του περασμένου μήνα.

Ο τομέας των περιφερειακών κατέγραψε πτώση 22% από έτος σε έτος και οι εισπράξεις των εταιρειών ήταν $148 εκ. Το DualSense Wireless Controller Midnight Black του PlayStation 5 ήταν το δημοφιλέστερο περιφερειακό για τον Ιούλιο του 2022.

Ακολουθούν τα είκοσι πιο εμπορικά video games στις ΗΠΑ για την περίοδο 3 Ιουλίου έως και 30 Ιουλίου 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία του NPD Group.

1. MultiVersus

2. Elden Ring

3. Lego Star Wars: The Skywalker Saga

4. Xenoblade Chronicles 3*

5. Call of Duty: Vanguard

6. MLB: The Show 22

7. Mario Kart 8*

8. Digimon Survive

9. Minecraft

10. F1 22

11. Kirby and the Forgotten Land*

12. Super Smash Bros. Ultimate*

13. Animal Crossing: New Horizons*

14. Overwatch

15. Pokémon Legends: Arceus*

16. Nintendo Switch Sports*

17. Call of Duty: Black Ops: Cold War

18. Far Cry 6

19. Call of Duty: Black Ops III

20. Monster Hunter: Rise

*Δεν παρέχονται στοιχεία για τις ψηφιακές πωλήσεις

Νικήτας Καβουκλής

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0