eSports & Games

Καμία αλλαγή στην πολιτική της ΕΑ για τα loot boxes στο FIFA 23 (video)

Καμία αλλαγή στην πολιτική της ΕΑ για τα loot boxes στο FIFA 23 (video)

Ανακοίνωσε και τις αλλαγές στο Ultimate Team mode.

Η Electronic Arts επιβεβαίωσε ότι δεν αλλάζει η πολιτική της όσον αφορά τα loot boxes του Ultimate Team στο FIFA 23. Η εταιρεία φαίνεται να ενθαρρύνθηκε από την αδράνεια της κυβέρνησης της Μ. Βρετανίας στο συγκεκριμένο θέμα. Τον περασμένο μήνα, η νομοθετική αρχή της περιοχής ανακοίνωσε ότι οι παίκτες που αγοράζουν loot boxes έχουν μεγάλες πιθανότητες να βιώσουν καταστάσεις που μοιάζουν με τζόγο, να επιβαρυνθεί η πνευματικής τους υγεία και να αντιμετωπίσουν οικονομικά προβλήματα που σχετίζονται με το gaming. Όμως, δεν θεωρεί ότι τα loot boxes βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο με τον τζόγο και αποφάσισε να μην κάνει αλλαγές στη σχετική νομοθεσία. Έτσι, το αμφιλεγόμενο in-game monetization system παραμένει ως έχει.

Σε δήλωση εκπροσώπου της ΕΑ στην ιστοσελίδα Eurogamer αναφέρονται τα εξής: «Θεωρούμε ότι τα Ultimate Team και FUT Packs, που αποτελούν μέρος του παιχνιδιού για περισσότερο από μία δεκαετία, είναι ένα κομμάτι του FIFA που αγαπάνε οι παίκτες. Οι fans λατρεύουν το γεγονός ότι το παιχνίδι αντικατοπτρίζει τον πραγματικό ενθουσιασμό και τη στρατηγική στη δημιουργία και καθοδήγηση μιας ομάδα. Είναι δίκαιο να δίνεται στους παίκτες η δυνατότητα να ξοδεύουν χρήματα, εφόσον αυτό επιθυμούν», αναφέρει η δήλωση της EA.

«Αξίζει να αναφερθεί ότι το να ξοδέψει κάποιος στο παιχνίδι μας είναι εντελώς προαιρετικό και δεν ενθαρρύνουμε κανέναν να ξοδεύει, αντί να κερδίζει ανταμοιβές απλά παίζοντας. Τα FUT Packs λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο είτε αν κάποιος πληρώσει για αυτά είτε αν τα κερδίσει και οι περισσότεροι παίκτες δεν ξοδεύουν καθόλου χρήματα. Για παράδειγμα στο FIFA 22, τα 9 από τα 10 FUT Packs που ανοίχτηκαν είχαν κερδηθεί από τους παίκτες».

Παράλληλα, η EA δημοσίευσε λεπτομέρειες για τις προσθήκες και αλλαγές στο Ultimate Team του FIFA 23, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν το νέο FUT Moments mode και το ανανεωμένο σύστημα χημείας. 

Στο FUT Moments, οι παίκτες θα βιώσουν σημαντικές στιγμές από την ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου και είναι βασισμένο σε σενάρια. Μία από αυτές είναι ο τελικός του Champions League στην Κωνσταντινούπολη, όπου ελέγχοντας τη Λίβερπουλ, στο δεύτερο ημίχρονο θα πρέπει να βάλουν τρία γκολ εναντίον της Μίλαν, ισοφαρίζοντας τον αγώνα. 

Πάντως, οι πιο σημαντικές αλλαγές αφορούν το ανασχεδιασμένο σύστημα χημείας. Πλέον, δεν θα μετράει η θέση κάθε ποδοσφαιριστή στο γήπεδο και ο καθένας θα λαμβάνει "θετική ενέργεια" από οποιονδήποτε συμπαίκτη του βρίσκεται σε μια ομάδα, είτε παίζουν στον ίδιο σύλλογο, είτε στην ίδια εθνική. Ως τώρα, η χημεία μια ομάδας καθοριζόταν από το ποιος παίκτης βρισκόταν δίπλα στον άλλο. 

Επίσης, όταν ξεκινήσει η διοργάνωση, θα προστεθεί στο Ultimate Team περιεχόμενο σχετικό με το FIFA World Cup. Μεταξύ άλλων, διαφορετικές «εκδοχές» των ποδοσφαιριστών, από προηγούμενες διοργανώσεις. 

Το FIFA 23 θα λανσαριστεί στις 30 Σεπτεμβρίου 2022, για PS5, PS4, Xbox Series X, Xbox Series S, Xbox One, Google Stadia, PC και Nintendo Switch.

Νικήτας Καβουκλής
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0