eSports & Games

League of Legends: Τέλος εποχής για τον Κορεάτη κορυφαίο «top laner» της TSM, Χούνι (video)

League of Legends: Τέλος εποχής για τον Κορεάτη κορυφαίο «top laner» της TSM, Χούνι (video)
Ο βετεράνος του League of Legends, Χούνι που διέπρεψε με την ομάδα Fnatic και πλέον ανήκε στο δυναμικό της TSM, ανακοίνωσε επίσημα ότι η επαγγελματική του πορεία στα eSports αποτελεί πλέον παρελθόν... 
Ο Κορεάτης Heo «Huni» Seung-hoon, όπως είναι το πλήρες όνομά του, αποσύρθηκε από την επαγγελματική ενασχόληση με το League of Legends. Όπως ανακοίνωσε επίσημα τις 9 Αυγούστου, ο... τελευταίος σταθμός της σπουδαίας καριέρας του, η ομάδα TSM.

Ο λόγος της οριστικής απόσυρσης του Χούνι, από τον χώρο των eSports, έχει να κάνει με έναν τραυματισμό στον καρπό που τον ταλαιπωρεί από το 2015, που βρισκόταν ακόμα στους Immortals, όμως πλέον η κατάσταση είναι, δυστυχώς μη αναστρέψιμη. Ο Χούνι έπαιζε LoL σε επαγγελματικό επίπεδο από το 2014 και έχει συμμετάσχει σε αγώνες σε όλη την Ευρώπη, την Βόρεια Αμερική (κυρίως) αλλά φυσικά και την χώρα καταγωγής του, την Κορέα

Κατάφερε να βρεθεί στο κορυφαίο επίπεδο του επαγγελματικού LoL, στο μεγαλύτερο διάστημα της καριέρας του, αφού έκανε το «μπαμ» στη... διεθνή σκηνή με τη διάσημη Fnatic το 2015, με την οποία μάλιστα κατέκτησε αήττητο πρωτάθλημα! Αποτέλεσε κομβικό μέλος της αήττητης European League of Legends Championship Series της Fnatic στο καλοκαιρινό split του 2015.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, στο γνωστό παιχνίδι κατάφερε να πάρει μέρος τρεις φορές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα League of Legends. Συγκεκριμένα το 2015, το 2017 και το 2019, φτάνοντας στην πρώτη τετράδα στις δύο πρώτες εμφανίσεις του, με τους Fnatic και SK Telecom T1. Έχει επίσης άλλες δύο διεθνείς εμφανίσεις στο Mid-Season Invitational (2015 και 2017) στο... παλμαρέ του.  

Ο Χούνι αποτέλεσε έναν από τους κορυφαίους «top laners» στην ιστορία του παιχνιδιού αλλά στα μέσα της καλοκαιρινής διακοπής άλλαξε ρόλο, παίρνοντας αυτόν του κόουτς της «θέσης » στους TSM. Αρχικά πήρε αυτό το ρόλο του προπονητή, αφού έμεινε ανενεργός από την ομάδα του στις 12 Ιουλίου. Στη συνέχεια έφτασε στην απόφαση να αποσυρθεί, αφού νέες ενοχλήσεις λόγω του τραυματισμού στον καρπό, τον έκαναν να έχει χάσει τη θέση του, μην μπορώντας να ανταποκριθεί σαν βασικός παίκτης της 5αδας. 

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της καριέρας του στο LCS, ο Χούνι έπαιξε για τις Evil Geniuses, Dignitas, Clutch Gaming και Echo Fox πριν υπογράψει με την TSM για τη σεζόν του 2021.

Ο ίδιος στο βίντεο που δημοσίευσε η TSM για την απόσυρσή του δήλωσε: «Ήταν μεγάλη ευχαρίστηση για μένα να είμαι επαγγελματίας παίκτης του League of Legends στον τομέα των Esports. Ελπίζω ότι στους ανθρώπους που θα λείψω, θα με θυμούνται ως έναν διασκεδαστικό και αστείο "top laner", υποθέτω»

Τέλος ο Χούνι άφησε να εννοηθεί ότι μετά την απόσυρσή του από εν ενεργεία παίκτης θα προσπαθήσει να παραμέινει στην «βιομηχανία», δουλεύοντας σε κάποιον διαφορετικό τομέα της. 

Έκτορας Σταυρόπουλος 

www.bnsports.gr 


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0