eSports & Games

Έσοδα ρεκόρ για το Xbox το οικονομικό έτος 2022

Έσοδα ρεκόρ για το Xbox το οικονομικό έτος 2022

Το οικονομικό έτος της Microsoft ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου 2022 και τη συγκεκριμένη περίοδο τα έσοδα του Xbox σημείωσαν νέο ρεκόρ.

 Η αμερικανική εταιρεία δημοσιοποίησε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το τέταρτο τρίμηνο, κατά το οποίο τα έσοδά της από το gaming μειώθηκαν κατά $259 εκ. που αντιστοιχούν σε ποσοστό 7% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του έτους που προηγήθηκε. Τα έσοδα του Xbox στον τομέα του hardware ήταν μειωμένα κατά 11%, ενώ οι καταναλωτές ξόδεψαν 6% λιγότερο για αγορά περιεχομένου και υπηρεσιών. Αυτό οφείλεται στις λιγότερες ώρες που το κοινό αφιέρωσε στο gaming στις πλατφόρμες της Microsoft και τα λιγότερα χρήματα που δαπανήθηκαν για αγορές εντός παιχνιδιών, κάτι που κατά ένα μέρος αντισταθμίστηκε από την αύξηση των συνδρομητών του Xbox Game Pass.

Η πτώση που παρατηρείται στο hardware του Xbox αντανακλά κατά ένα μέρος το γεγονός ότι πριν δυο χρόνια είχαμε το λανσάρισμα των νέων συστημάτων, οπότε με τα προβλήματα διαθεσιμότητας που συνεχίζονται από την ημέρα εκείνη, κατά κάποιο τρόπο έχει παραταθεί αυτή η περίοδος για τις κονσόλες. Η ζήτηση παραμένει σε υψηλά επίπεδα, πιο χαμηλά όμως από ό,τι συνέβαινε στο παρελθόν δήλωσε στην ιστοσελίδα The Verge η Kendra Goodenough, διευθύντρια του τμήματος διαχείρισης των σχέσεων με τους επενδυτές της εταιρείας. Πάντως, τα $3,45 δισ. που είναι οι πωλήσεις του Xbox το προαναφερθέν τρίμηνο, αποτελούν δεύτερο καλύτερο ρεκόρ περιόδου, σύμφωνα με τον ανεξάρτητο αναλυτή της αγοράς, @DomsPlaying.

Από πλευράς του, ο CEO της Microsoft, Satya Nadella πρόσθεσε τα εξής σημαντικά:;Έχουμε πουλήσει περισσότερες κονσόλες σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη γενιά Xbox σε αντίστοιχη χρονική περίοδο και βρισκόμαστε στην κορυφή της αγοράς στη Β. Αμερική για τρία συνεχόμενα τρίμηνα. Και με το Xbox Cloud Gaming, φέρνουμε τα παιχνίδια σε επιπλέον πλατφόρμες. Οι παίκτες μπορούν να κάνουν τα

παιχνίδια stream σε Samsung Smart TVs. Επίσης, συνεργαστήκαμε με την Epic Games για να κάνουμε το Fortnite διαθέσιμο δωρεάν μέσω web browsers. Πάνω από 4 εκ. άνθρωποι έχουν δοκιμάσει τη διαδικασία αυτή, εκ των οποίον το 1 εκ. είναι νέοι χρήστες του οικοσυστήματός μας.

Νικήτας Καβουκλής

www.bnsports.gr  

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0