eSports & Games

Σε υψηλά επίπεδα κινούνται τα έσοδα του Diablo Immortal

Σε υψηλά επίπεδα κινούνται τα έσοδα του Diablo Immortal
Γεμίζουν τα ταμεία της Blizzard.

Ως πολύ καλή μπορεί να χαρακτηριστεί η πορεία του Diablo Immortal της Blizzard, ειδικά όσον αφορά τις εκδόσεις για συσκευές iOS και Android. Παρά τα παράπονα για τα microtransactions του τίτλου, οι εισπράξεις τον πρώτο μήνα κυκλοφορίας του ανέρχονται σε περίπου $50 εκ. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα MobileGamer.biz, η οποία δημοσιεύει δεδομένα από το Appmagic που παρακολουθεί τα κέρδη των εταιρειών ανάπτυξης, μετά την αφαίρεση του 30% που παίρνουν ως προμήθεια η Apple και η Google, το Diablo Immortal φαίνεται ότι είχε έσοδα $48,9 εκ. τις πρώτες 30 ημέρες του στην αγορά. 

Την πρώτη εβδομάδα, ο τίτλος πρόσθεσε στα ταμεία της Blizzard το ποσό των $11,9 εκ. φτάνοντας σε υψηλό εσόδων το Σάββατο 11 Ιουνίου 2022- τη δέκατη ημέρα μετά την κυκλοφορία του- με το σχετικό ποσό να ανέρχεται στα $2,4 εκ. Από την ημέρα εκείνη, τα χρήματα που ξοδεύουν καθημερινά οι παίκτες δεν έχουν πέσει κάτω από το $1 εκ. Επιπλέον, μέσα στον πρώτο μήνα, το Diablo Immortal εγκαταστάθηκε σε 10 εκ. συσκευές, με την πλειοψηφία των downloads να πραγματοποιείται μέσα στις πρώτες τέσσερεις ώρες από το λανσάρισμά του. Στη συνέχεια, το νούμερο αυτό έπεσε κατακόρυφα. Τα περισσότερα downloads σημειώθηκαν την τρίτη ημέρα, δηλαδή 1,32 εκ. και την πρώτη εβδομάδα ο αριθμός τους ήταν 6,85 εκ.

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν πριν μερικές ημέρες, τις πρώτες δύο εβδομάδες η δαπάνη των παικτών είχε φτάει τα $24 εκ. με το 43% να προέρχεται από τις Η.Π.Α. και το 26% από τη Ν. Κορέα. Η ιστοσελίδα MobileGamer.biz σημειώνει ότι οι επιδόσεις του Diablo Immortal, όσον αφορά τα έσοδα, ξεπερνούν κατά πολύ εκείνες ενός άλλου AAA franchise που πρόσφατα μεταφέρθηκε σε φορητές συσκευές. Ο λόγος για το Apex Legends της Electronic Arts, που μέσα σε 30 ημέρες έβαλε στα ταμεία $11,6 εκ. Από την άλλη, τα downloads του ήταν περισσότερα από αυτά του Diablo Immortal, δηλαδή 21,8 εκ. Σημειώνεται ότι εκτός από τα παράπονα των παικτών για τον όγκο των microtransactions, έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία του σε Βέλγιο και Ολλανδία λόγω των loot boxes, ενώ έχει καθυστερήσει και το λανσάρισμά του στην Κίνα.

Νικήτας Καβουκλής

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0