eSports & Games

Νέα ποδοσφαιρικά video games υπόσχεται η FIFA μετά το διαζύγιο με την Electronic Arts

Νέα ποδοσφαιρικά video games υπόσχεται η FIFA μετά το διαζύγιο με την Electronic Arts
Συνεχίζει απτόητη στο δικό της μονοπάτι.

Έπειτα από την ανακοίνωση της Electronic Arts ότι θα πάψει να χρησιμοποιεί το όνομα FIFA και από το 2023 θα μετονομάσει τη δημοφιλή σειρά video games, ήρθε η απάντηση του προέδρου της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Τζιάνι Ινφαντίνο, που είπε ότι: «το μόνο αυθεντικό, πραγματικό παιχνίδι που έχει το όνομα FIFA, θα είναι το καλύτερο διαθέσιμο για τους gamers και τους φίλους του ποδοσφαίρου».

Όπως ανακοίνωσε η FIFA, θα προχωρήσει με ένα επιχειρηματικό μοντέλο που δεν θα περιλαμβάνει την παραχώρηση των σχετικών αδειών σε μία και μόνο εταιρεία και προς το παρόν συνεργάζεται με third-party studios και εκδότες, για την ανάπτυξη νέων projects. Αυτό θα της επιτρέψει να προσφέρει περισσότερες επιλογές για το ποδόσφαιρο και τους φίλους του gaming, όσο πλησιάζουμε προς το Μουντιάλ του Κατάρ και το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών, που θα διεξαχθεί το 2023 σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία.

Τώρα που οριστικοποιήθηκε ότι η συμφωνία με την Electronic Arts δεν πρόκειται να ανανεωθεί, η FIFA ξεκίνησε τις συζητήσεις με εκδότες, εταιρείες ανάπτυξης και επενδυτές, για τη δημιουργία ενός νέου προσομοιωτή ποδοσφαίρου, με στόχο να αυτός να λανσαριστεί στην αγορά εντός του 2024. Όμως πριν από αυτό, θα υπάρξουν μια σειρά από άλλα video games, όχι προσομοιωτές, που θα αρχίσουν να γίνονται διαθέσιμα από το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Το πρώτο από αυτά θα βασίζεται στο επερχόμενο FIFA World Cup Qatar 2022 και υπόσχεται διαδραστικές εμπειρίες, απροσδιόριστης προς το παρόν φύσης. Θα ακολουθήσουν επιπλέον τίτλοι και εμπειρίες εικονικές πραγματικότητας, βασισμένες στη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου και παράλληλα συνεχίζονται οι συζητήσεις με μεγάλους εκδότες για projects σχετικά με το FIFA Women's World Cup.

Σε σχετικό δελτίο τύπου, ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, συμπλήρωσε ότι: «Το όνομα FIFA είναι το μόνο παγκόσμιο, είναι ο μόνος αυθεντικός τίτλος. Στα FIFA 23, FIFA 24, FIFA 25, FIFA 26, αλλά και τα μετέπειτα- η μόνη σταθερά είναι το όνομα FIFA και θα παραμείνει το καλύτερο ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ».

«Ο τομέας του διαδραστικού gaming και των esports είναι ένα μονοπάτι με πολλές προοπτικές ανάπτυξης και διαφοροποίησης. Η στρατηγική της FIFA είναι να διασφαλίσουμε ότι θα μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε όσο το δυνατό περισσότερο τις μελλοντικές μας επιλογές, προσφέροντας μια μεγάλη γκάμα προϊόντων και ευκαιριών σε gamers, οπαδούς, ομοσπονδίες και συνεργάτες».

Νικήτας Καβουκλής

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0