eSports & Games

Στην τεχνολογία cloud θα βασίσει το μέλλον των video games η Microsoft

Στην τεχνολογία cloud θα βασίσει το μέλλον των video games η Microsoft

Ξεδιπλώνει σταδιακά την πολιτική της

Η Microsoft ξεδιπλώνει σταδιακά τα πλάνα της για το μέλλον του gaming. Όπως φαίνεται στο μυαλό των υπεύθυνων της αμερικανικής εταιρείας δεν υπάρχει κάποιο ισχυρό hardware, τουλάχιστον ως προτεραιότητα, αλλά η τεχνολογία cloud. Προς την κατεύθυνση αυτή θα βοηθήσει η εγκατάσταση πανίσχυρων data centers σε μια σειρά από χώρες. Μάλιστα τα όποια σχέδια αναμένεται να επισπευστούν, έπειτα από την απόφαση της ανταγωνίστριας Sony να επεκτείνει το cloud gaming σε νέες αγορές, μέσω της αναβαθμισμένης υπηρεσίας PlayStation Plus, που θα ξεκινήσει να λειτουργεί από τον Ιούνιο. Μέσα σε αυτές τις αγορές περιλαμβάνεται, επιτέλους, και η χώρα μας.

Η δημοφιλία του Fortnite το κάνει να φαντάζει ως τον ιδανικό στόχο για να πατήσει η στρατηγική της Microsoft. Στις περιοχές που είναι διαθέσιμο το Xbox Cloud Gaming, οι παίκτες μπορούν ήδη να ασχοληθούν με το free to play game οπουδήποτε και αν βρίσκονται, μέσα από το smartphone, το tablet ή το PC τους. Χωρίς να υπάρχει η απαίτηση για ύπαρξη ενεργούς συνδρομής Xbox Live Gold ή Xbox Game Pass. Με τον τρόπο αυτό δίνεται στους κατόχους iPhone και iPad μία ακόμα εναλλακτική να παίξουν Fortnite, παρά το γεγονός ότι αυτό αφαιρέθηκε από το App Store το 2020, λόγω της δικαστικής διαμάχης ανάμεσα στην Apple και την Epic Games.

Σε σχετικό δημοσίευμα στο Xbox Wire blog, η αντιπρόεδρος του τμήματος Xbox Cloud Gaming και υπεύθυνη προϊόντος, Catherine Gluckstein δήλωσε ότι πρόκειται για ένα σημαντικό ορόσημο, που θα αποτελέσει το κλειδί για τη συνέχεια. Τόνισε ότι το Fortnite είναι το πρώτο free to play video game που προσφέρεται μέσω cloud και αυτή είναι μόνο η αρχή. Επίσης, ανέφερε πως από το 2020 που λανσαρίστηκε υπό μορφή beta, το Xbox Gloud Streaming έχει χρησιμοποιηθεί από 10 εκ. και πλέον παίκτες, στο πλαίσιο των προνομιών που προσφέρει η υπηρεσία Xbox Game Pass Ultimate.

Ένα από τα επόμενα βήματα αναμένεται να είναι η εισαγωγή του Xbox Game Pass σε σύγχρονες τηλεοράσεις. Λέγεται ότι, για τον σκοπό αυτό, μέσα στους επόμενους μήνες, η Microsoft θα κυκλοφορήσει τη δική της συσκευή για streaming, κάτι παρόμοιο με το Amazon Fire Stick. Τέλος, ο κολοσσός της πληροφορικής φέρεται να έχει υπογράψει συμφωνία με τη Samsung, για την ανάπτυξης μια εφαρμογής η οποία θα προορίζεται για τις τηλεοράσεις της κορεατικής εταιρείας, η οποία θα κάνει δυνατό το video game streaming δίχως την παρουσία ενδιάμεσης συσκευής.

Νικήτας Καβουκλής

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0